Πρώτη Κοινωνία στη Χίο

Πρώτη Κοινωνία στη Χίο

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, τρία παιδιά της ενορίας Αγίου Νικολάου Χίου – η Τζαμάικα, η Αλεξάνδρα και ο Σεβερίνο –  έλαβαν για πρώτη φορά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, κατά την Πρώτη Κοινωνία τους.

Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί με δύο μηνών κατήχηση, και ενσυνείδητα μετάλαβαν των Παναχράντων Μυστηρίων.

Στη σωστή προετοιμασία τους συνέβαλαν και οι γονείς τους, καθότι ως γνωστόν, η πίστη σε παιδιά αυτής της ηλικίας η πίστη μεταδίδεται καθημερινά από τους γονείς τους στην “κατ’ οίκον εκκλησία”, δηλαδή στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο αυτά ζουν. Γι’ αυτό και ο εφημέριος π. Λέων ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών, μέσα στο χριστιανικό και αρμονικό περιβάλλον των οποίων, αναπτύσσονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Μαζί με τον εφημέριο συλλειτούργησε ο π. Δομίνικος Ψάλτης.

Ο εφημέριος ευχαριστεί θερμά την κ. Μαίρη Πατρώνα και την κ. Άρτα Μαρίνα εκ του ενοριακού συμβουλίου, για την άριστη διεξαγωγή των πάντων.

π. Λ

[module-798]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ακούγοντας σήμερα την ευαγγελική περικοπή διερωτάται κανείς αν είναι δυνατόν να έχουν βγει από το στόμα του Κυρίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου