ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΟΜΑΔΑ ΜΥΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ» ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΟΜΑΔΑ ΜΥΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»  ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Μια ξεχωριστή νότα αποτέλεσε για την Ενορία της Μητροπόλεως  το προσκυνηματικό ταξίδι της Ομάδας Μύησης στην Προσευχή από τη Σύρο, που αποφάσισε να ολοκληρώσει τη δεύτερη χρονιά πνευματικής δραστηριότητάς της στο νησί μας.

Το βράδυ του Σαββάτου 14-4-18, όλοι όσοι προσήλθαμε στον Ιερό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου (Καπέλλα Καζάτσα) σταθήκαμε έκθαμβοι από την κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Ο Ναός φωτιζόταν μονάχα από δεσμίδες μικρών κεριών τοποθετημένων στο Ιερό του παρεκκλησίου που χάριζαν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή τους και έδιναν στην πανέμορφη εικόνα της Παναγίας μια ιδιαίτερα συγκλονιστική διάσταση: την αίσθηση ότι στέκεται εκεί, ζωντανή, ήρεμη, γλυκύτατη Μητέρα που δέχεται στην αγκαλιά της με τρυφερότητα και απέραντη αγάπη τα παιδιά της. Μπροστά της, ολοζώντανος, Εκείνος, υπό τη μορφή του Καθαγιασμένου Άρτου, υποδεχόταν και καλωσόριζε εμάς τα αδέλφια του που γονυκλινείς υψώναμε τα βλέμματα σ’ Αυτόν  ενώ η δεσμίδα φωτός κατέβαινε από το ιερό φθάνοντας μέχρι τις καρδιές μας, πλημμυρίζοντάς τες από τη θεία αγάπη της Μητέρας και του Υιού.

Ο βαθύτερος και απώτερος σκοπός της μύησης αυτής ήταν να συνειδητοποιήσουμε μέσα από την προσευχή ότι ο Θεός είναι για τον καθένα μας ξεχωριστά το Αλφα και το Ωμέγα.

Να τον προσκαλέσουμε να επισκεφθεί την ψυχή μας και μέσα στη σιωπή να βρούμε την ελπίδα.

Διότι Εκείνος είναι ο ουσιαστικός σκοπός της ζωής μας και η δική μας ευτυχία. Είναι Αυτός στα χέρια του οποίου μπορούμε να αφεθούμε με απέραντη εμπιστοσύνη, δίχως περιορισμούς. Γιατί απλώς «είναι ο Πατέρας μου που επιστρέφει πάντοτε και με παίρνει στην αγκαλιά Του έστω κι αν πολλές φορές δεν Τον βλέπω…»  Αφού «…μια μέρα σε έπλασα, σε  διαμόρφωσα με το πιο πολύτιμο χώμα και με το πιο αγνό νερό, σε έκανα το πιο όμορφο δημιούργημά μου, φύσηξα μέσα σου το όνομά μου και μετά είπα:  Ιδού το παιδί μου…».

Την Κυριακή το πρωί η ενοριακή κοινότητα της Νάξου υποδέχθηκε και καλωσόρισε με χαρά την ομάδα από τη Σύρο στη Θεία Λειτουργία της οποίας προΐστατο ο πατέρας Νίκος Ρούσσος και στη συνέχεια, όλοι μαζί, είχαμε την ευκαιρία μιας πιο προσωπικής και εγκάρδιας συνάντησης στην ενοριακή αίθουσα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου Κυριακάτικου καφέ.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα μύησης στην προσευχή για την πρωτόγνωρη εμπειρία που μας χάρισε με τόση αγάπη και δεσμευόμαστε ώστε ο σπόρος που έριξε στην ενορία της Νάξου να ευοδωθεί γρήγορα και να δώσει άφθονους καρπούς με το ξεκίνημα της νέας πνευματικής περιόδου.

Ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς.          

Φ.Δ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου