Προς τους Προέδρους των Ι. Συνόδων των Ιεραρχιών της Ευρώπης

Από το CCEE, 23-3-2020

 

Προς τους Προέδρους
των Ι. Συνόδων των Ιεραρχιών της Ευρώπης

 

Εκλαμπρότατε, Μακαριότατε, Σεβασμιότατε,

Ολοκληρώνοντας την προσευχή «Άγγελος του Κυρίου» χθες, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε όλους τους Ηγέτες των Εκκλησιών, των χριστιανικών Κοινοτήτων και τους χριστιανούς των διαφόρων Ομολογιών, να ενώσουν τη φωνή τους προς τον Ουρανό και να προσευχηθούν όλοι μαζί με το Πάτερ ημών, στις 12 η ώρα της Τετάρτης 25 Μαρτίου, πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου: «Στην πανδημία του ιού, θέλουμε να απαντήσουμε με την παγκοσμιότητα της προσευχής, της συμπάθειας, της τρυφερότητας», είπε ο Πάπας.

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Αγίου Πατέρα, ο εκλαμπρότατος καρδινάλιος της Γένοβας Angelo Bagnasco και πρόεδρος του CCEE (Συμβουλίου των Καθολικών ιεραρχιών Ευρώπης), θα μεταβεί στον καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρεντίου στη Γένοβα, για να υψώσει ικεσία προς τον Κύριο ώστε, δια της μεσιτείας της Αειπαρθένου Μαρίας, να ελευθερώσει την Ιταλία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο από την πανδημία του COVID-19, για να εμπιστευθεί τους κεκοιμημένους στην Ευσπλαχνία του Θεού, να προσευχηθεί για τους αρρώστους και να επικαλεσθεί τη βοήθεια του Κυρίου για τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, το υγειονομικό προσωπικό και τις δυνάμεις της τάξεως.
Η μορφή της ικεσίας είναι απλή: απαγγέλλουμε το Πάτερ ημών, 3 Χαίρε Μαρία, και ολοκληρώνουμε με την προσευχή που πρότεινε ο καρδινάλιος του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του COMECE (Συμβούλιο των Ιεραρχιών των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) εκλαμπρότατος Jean-Claude Hollerich:

«Επουράνιε Πατέρα, Δημιουργέ του κόσμου, παντοδύναμε και πολυεύσπλαχνε, ο οποίος από αγάπη για μας έστειλες τον Υιό Σου στον κόσμο ως ιατρό των ψυχών και των σωμάτων,
Κοίταξε τα παιδιά σου, τα οποία, κατ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή αναστάτωσης και παραζάλης, σε πολλές Χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, απευθύ-νονται σ’ Εσένα αναζητώντας δύναμη, σωτηρία και ανακούφιση.
Ελευθέρωσέ μας από την ασθένεια και τον φόβο, θεράπευσε τους αρρώστους μας, ενίσχυσε τους οικείους των, δώσε σοφία στους Κυβερνήτες μας, ενέργεια και ανταμοιβή στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και εθελοντές, ζωή αιώνια στους κεκοιμημένους. Μη μας εγκαταλείψεις κατ’ αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας, αλλά ελευθέρωσέ μας από κάθε κακό.
Το ζητούμε από Σένα, οποίος με τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα ζεις και βασιλεύεις στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.
Υπεραγία Θεοτόκε, Μητέρα της υγείας και της ελπίδας, ικέτευε για μας!
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου