Προεόρτιος εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη

Προεόρτιος εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη

Με την παρουσία ευλαβών του Αγίου Βαλεντίνου και με κάθε επισημότητα τελέστηκε στον Eνοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου φυλάσσεται απότμημα  των Ιερών  του Λειψάνων του Αγίου, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. 

Τον Εσπερινό τέλεσε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου-Σάμου), Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος. Μαζί του συμπροσευχήθηκαν στο Ιερό ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου – Λέσβου Σάμου, π. Ριχάρδος ο εφημέριος Χίου και Λέσβου π. Λέων και ο υποδιάκονο Len.

Ο Ναός χθες και σήμερα γίνεται το κέντρο αναφοράς πολλών ευλαβών του Αγίου που σπεύδουν να αποδώσουν τιμή στον Άγιο και να επικαλεστούν τη βοήθειά του.

Στην ακολουθία του Εσπερινού, η  παρουσία των μεταναστών, αυτή τη φορά,  ήταν μειωμένη και αυτό οφείλεται στο ότι αρκετοί από αυτούς οδηγήθηκαν από τη Μυτιλήνη σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Αλλά και οι ενορίτες και ευλαβείς του Αγίου Βαλεντίνου ήταν λίγοι σε αριθμό λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μετά την ανάγνωση του συντόμου αναγνώσματος ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που ο αριθμός των μεταναστών είναι μειωμένος αυτή τη φορά, διότι αυτό σημαίνει ότι αρκετοί από αυτούς οδηγήθηκαν σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε άλλες πόλεις.  Αναφέρθηκε επίσης στο τραγικό γεγονός της ημέρας με τους 52 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στο νησί της Λέσβου παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες που είχαν ως αποτέλεσμα τα αγνοείται  ένα κοριτσάκι 9 ετών που δεν κατάφερε να βγει στη στεριά μαζί με τους γονείς του και τα άλλα τέσσερα αδελφάκια του και αναζητείται. Το φουσκωτό πλωτό μέσον προσέκρουσε με ορμή στα βράχια παρασέρνοντας το κοριτσάκι το οποίο ακόμη αναζητείται και μακάρι να βρεθεί ζωντανό.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 29 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου