Ποιμαντική επίσκεψη σε Χίο και Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη σε Χίο και Μυτιλήνη

 

Την Παρασκευήτο βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Βικάριο της Καθολικής Επισκοπής Χίου, π. Ριχάρδο, αναχώρησε για το νησί της Χίου. 
Το Σάββατο βράδυ με την παρουσία αρκετών πιστών απαγγέλθηκε το άγιο Ροδάριο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Την  Κυριακή το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετά οι παρόντες ενορίτες στη Θεία Λειτουργία είχαν την  ευκαιρία α συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο και να συζητήσουν μαζί του.

Στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής η συμμετοχή των ενοριτών ήταν καλή και έδωσε τη δυνατότητα στο Αρχιεπίσκοπο να μιλήσει για την αρετή της δικαιοσύνης που κυριάρχησε στην Παλαιά Διαθήκη και την αρετή της αγάπης που έφερε ο Ιησούς στη γη. Δε παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο γεγονός, ότι δυστυχώς και στην εποχή μας επανήλθαμε στο πνεύμα της Παλαιάς Διαθήκης και μάλιστα το παραποιήσαμε και το καταστρέψαμε χρησιμοποιώντας μια ερμηνεία όπως αυτή μας συμφέρει. Σήμερα σε πολλά σημεία της γης το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» έγινε : «οφθαλμός αντί οφθαλμών και οδούς αντί οδόντων».

Είναι ανάγκη να επανέλθομε στο μήνυμα του Ιησού και θα θυμηθούμε το δικό του κήρυγμα: «ακούσατε ότι ελέχθη στους αρχαίους…… εγώ όμως σας λέω αγαπάτε ακόμη κι τους εχθρούς».

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου και να εξετάσουν την  όλη πορεία πνευματική και υλική της ενορίας.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αναχώρησε για το νησί της Λέσβου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου