Ποια διαφορά φέρνει το Πάσχα στη ζωή ενός Χριστιανού;

Ποια διαφορά φέρνει το Πάσχα στη ζωή ενός Χριστιανού;

Το μήνυμα του Πάσχα είναι, ταυτόχρονα, εύκολο να κατανοηθεί, ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό και ένα μήνυμα που σου αλλάζει τη ζωή μια για πάντα. Το Πάσχα σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο στον Θεό. Ότι η ζωή θριαμβεύει πάνω από το θάνατο. Ότι η αγάπη θριαμβεύει πάνω από το μίσος. Ότι η ελπίδα θριαμβεύει απέναντι στην απόγνωση. Και ότι η ταλαιπωρία και τα βάσανα δεν είναι η τελευταία λέξη.

Το Πάσχα λέει, πάνω απ 'όλα, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος. Σίγουρα είναι περίεργο να διαβάζει κανείς μια τέτοια δήλωση σε μια κοσμική εφημερίδα [το άρθρο δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal, μια από τις πιο έγκυρες και μεγάλες οικονομικές εφημερίδες στον κόσμο]. Αλλά απλώς δηλώνω μια κεντρική χριστιανική πεποίθηση. Και αν είναι ο Κύριος και αν είσαι Χριστιανός, τότε αυτό που λέει προβάλει αξιώσεις επάνω σου. Οι διδασκαλίες του είναι προσκλήσεις, βεβαίως, αλλά είναι και εντολές: Αγάπα τους πλησίον σου. Συγχώρα. Φρόντισε τους φτωχούς και τους περιθωριοποιημένους. Ζήσε μια ζωή ανεπιτήδευτη. Βάλε τις ανάγκες των άλλων πριν από τις δικές σου.

Το μήνυμα του Ιησού εξακολουθεί να έχει τη δύναμη να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα, όπως έκανε και στην Παλαιστίνη του 1ου αιώνα. Ήταν εξίσου μεγάλη πρόκληση να προσευχηθείς για τους εχθρούς σου στην αρχαιότητα. Δεν ήταν ευκολότερο να ακούσεις την κρίση του Ιησού ενάντια στις υπερβολές των πλουσίων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υποτιμητικής φτώχειας για τόσους πολλούς. Ήταν εξίσου ανατρεπτικό το μήνυμα της προσευχής για τους διώκτες σου τότε, όπως είναι σήμερα.

Βγαίνοντας από τον τάφο το Πάσχα, ο Ιησούς δήλωσε κάτι που αλλάζει τη ζωή, κάτι ανατρεπτικό και κάτι που δεν μπορεί να υπερκεραστεί από την εμπορευματοποίηση. Είναι ένα μήνυμα που αρνείται να χαλιναγωγηθεί.

Η Ανάσταση μας λέει όχι μόνο ότι ο Χριστός έχει τη δύναμη της ζωής πάνω από το θάνατο, αλλά κάτι πιο ανατρεπτικό.

Η Ανάσταση λέει: "Άκου".

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου