ΠΗΝ 2019. Ο Παναμάς θα είναι η καρδιά του κόσμου

ΠΗΝ 2019. Ο Παναμάς θα είναι η καρδιά του κόσμου

Συνάντηση σήμερα στη Ρώμη με τους διοργανωτές της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας. Για τον σεβασμιότατο José Domingo Ulloa, Αρχιεπίσκοπο του Παναμά «θα είναι μια μεγάλη γιορτή της πίστεως», επίκεντρο θα αποτελέσουν επίσης και τα θέματα μετανάστευσης και των αυτοχθόνων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες στον Παναμά, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νεολαία, η οποία θα ξεκινήσει στις 22 Ιανουαρίου. Σήμερα σε μια συνάντηση που διοργανώθηκε από την Ένωση Iscom, στο Ξενοδοχείο NH Collectio Roma Centro, παρουσιάστηκαν στον τύπο τα πρώτα νούμερα γι αυτή τη μεγάλη εκδήλωση. Περισσότερα από 200 χιλιάδες μέλη αναμένονται από τις πέντε ηπείρους, 37 χιλιάδες έχουν ολοκληρώσει τις επίσημες διαδικασίες, άλλα 168 χιλιάδες τις ολοκληρώνουν, μα πολλοί νέοι – διευκρίνισε ο Gian carlos Candeanedo, διευθυντής επικοινωνίας της WYD – θα έρθουν χωρίς να εγγραφούν. 155 είναι μέχρι αυτή τη στιγμή, οι χώρες που λαβαίνουν μέρος. Περισσότεροι από 37 χιλιάδες εθελοντές ασχολούνται με θέματα διοικητικής μέριμνας, βοήθειας και προετοιμασιών: πολλοί προέρχονται από τη Βραζιλία, από την Κόστα Ρίκα, αλλά και από τη Γαλλία και την Πολωνία.

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας μια γιορτή της πίστεως

«Θα είναι μια μεγάλη γιορτή πίστεως» παρατήρησε ο σεβασμιότατος José Domingo Ulloa, αρχιεπίσκοπος του Παναμά, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, επιβεβαίωσε ότι στο επίκεντρο θα βρίσκεται το θέμα της μετανάστευσης «επειδή δεν μπορεί να μην είναι από τα αγαπημένα της Εκκλησίας λόγω των δεινών και του πόνου που εξαιτίας της πολλοί άνθρωποι βιώνουν», υπενθύμισε το καραβάνι των χιλιάδων μεταναστών από την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αναμονή για τον Πάπα

«Περιμένουμε τον Πάπα και την ελπίδα που θα φέρει για όλη την Κεντρική Αμερική – υπογράμμισε -, οι νέοι θα κληθούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές της αλλαγής».  Δημιουργώντας μια συνέχεια με την πρόσφατη Σύνοδο των νέων η οποία έλαβε χώρα στο Βατικανό, ο σεβασμιότατος Domingo Ulloa, υπέδειξε και «το ναι» άνευ όρων της Παναγίας ως έναν τρόπο για να οικοδομήσουμε έναν διαφορετικό κόσμο.

Οι Άγιοι πρότυπα για τους νέους

Ο ιεράρχης επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία της Κεντρικής Αμερικής είναι «μια Εκκλησία μαρτυρίου» έδειξε ότι πρέπει οι νέοι να έχουν αξιόπιστα πρότυπα και υπέδειξε τη δύναμη, την ομορφιά, την αποφασιστικότητα και τη μαρτυρία πολλών Αγίων μεταξύ των οποίων και των Oscar Arnulfo Romero, Rosa da Lima, José Sánchez del Rio, Giovanni Paolo II.

Οι οικογένειες θα φιλοξενήσουν τους προσκυνητές

Η προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας και όχι μόνο είναι και να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους νέους που δεν έχουν οικονομικούς πόρους για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Πολλές οικογένειες θα φιλοξενήσουν τους προσκυνητές, «ακριβώς επειδή – πρόσθεσε ο σεβασμιότατος Domingo Ulloa – το κλειδί είναι να μοιραζόμαστε».

Οι ντόπιοι και η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Έχει επίσης επιβεβαιωθεί η συμμετοχή περισσότερων από 1.000 αυτοχθόνων προερχόμενοι από διάφορα μέρη του κόσμου οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Συνάντηση της Αυτοχθόνιας Νεολαίας που θα ξεκινήσει τρεις ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας και στη συνέχεια θα συγχωνευθεί μαζί της.

Μια μικρή χώρα για μια μεγάλη υποδοχή

Η Πρεσβευτής του Παναμά στην Αγία Έδρα MiroslavaRosas, υπογράμμισε την μεγάλη οργανωτική προσπάθεια της κυβέρνησης «μιας μικρής χώρας έτοιμης για μια μεγάλη υποδοχή». Μεγάλη είναι «η χαρά μας που θα δεχθούμε την επίσκεψη ολόκληρου του κόσμου» και γι αυτό εργαζόμαστε.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου