ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ

ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε και η κατασκήνωση των κοριτσιών και αγοριών που άρχισε την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 στο κατασκηνωτικό κέντρο «Κιουρά των Αγγέλων».

Ο τίτλος της φετινής κατασκήνωσης ήταν  «άγγελοι ευσπλαχνίας», εμπνευσμένος από το έκτακτο Ιωβηλαίο έτος της Ευσπλαχνίας που τελεί αυτό το χρόνο η Εκκλησία.

Χθες επισκέφτηκε την κατασκήνωση ο Αρχιεπίσκοπός μας, συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο.

Η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τα παιδιά και τους υπευθύνους της κατασκήνωσης έγινε στο Παρεκκλήσιο.

Μόλις είχε ολοκληρωθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τα παιδιά, με το δικό τους εκδηλωτικό τρόπο  ευχαριστούσαν το Θεό χρησιμοποιώντας μία σύνθεση λόγων  και χειροκροτημάτων που φανέρωναν την έκδηλη χαρά τους.

Ο κάθε επισκέπτης ήταν εύκολο να διαπιστώσει τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό των παιδιών, με τον οποία ευχαριστούσαν το Θεό για όσα είχαν ζήσει τις ημέρας αυτές.

Το επίκεντρο της ημέρας ήταν η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, και μετά ακολουθούσαν όλα τα άλλα: συναντήσεις επιμόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, μπάνιο στα ήρεμα νερά της περιοχής «Αγία Μαργαρίτα»,  περίπατος και προπάντων το προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου που έγινε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στα πλαίσια πάντα του Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας.

Διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά αυτής της κατασκήνωσης αποτελούσαν μια όμορφη δεμένη μεταξύ τους ομάδα. Όλα τα παιδιά, λίγο πολύ γνωστά μεταξύ τους, έδωσαν το καθένα το δικό του κρίκο ενότητας και δημιούργησαν ένα όμορφο και δυναμικό σύνολο. Ίσως θα έπρεπε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους που καμιά φορά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα!

Η μεγάλη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο έγινε στο γεύμα αγάπης, όπου διαπίστωνε κανείς ότι τα παιδιά αυτά ξέρουν να ακούνε, να υπακούμε και αυθόρμητα να χειροκροτούνε. Το παγωτό προσφορά του Αρχιεπισκόπου μέσα στη ζέστη της ημέρας έγινε με χαρά δεκτό.

Εκείνον που μας έκανε επίσης εντύπωση ήταν ότι: όταν στη διάρκεια του φαγητού έπρεπε κάποιος να μιλήσει π.χ ο Αρχιεπίσκοπος ή κάποιες οδηγίες να δοθούν από τους υπευθύνους, δεν χρειαζόταν να γίνει καμία κοπιαστική προσπάθεια. Οι υπεύθυνοι σήκωνα ψιλά το ένα χέρι τους  και τότε όλα τα παιδιά έκαναν το ίδιο και άρχιζε να επικρατεί μια άκρα σιγή. Ένα πολύ ωραίο σύστημα που πρώτη φορά συναντούσαμε σε κατασκήνωση και αξίζει να χρησιμοποιείται σε παρόμοιες περιστάσεις.

 Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον π. Γιάννη και στους συνεργάτες του διότι έδωσαν όλο τον εαυτό τους και κατάφεραν να προσφέρουν μία εβδομάδα χαράς και ευτυχίας, διαπαιδαγώγησης και προσευχής. Ο έμπειρος παιδαγωγός Μάρκος Παλαμάρης έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και η παρουσία του ήταν εγγύηση και δύναμη για τον υπεύθυνο. Αλλά και ένας άλλος  Μάρκος με το ίδιο επίθετο και διαφορετική εμπειρία, εκείνη του μάγειρα αποτελούσε για όλα τα απιδιά τη σιγουριά και της ποιότητας και της ποσόιτ6ητας. Τα παιδιά πριν καθίσουν για φαγητό και μετά την προσευχή χειροκροτούσαν για το φαγητό τους πριν το δουν, διότι ήξεραν ότι ο μάγειράς τους  δεν μαγείρευε με τα χέρια του αλά με την  καρδιά του. Αλλά και η αδ. Λουκία με την ιδιαίτερη φροντίδα της για τα παιδιά και οι δύο συμπαθητικές κυριούλες Ιωάννα Αλβέρτη και Ελένη Νικολακοπούλου, βοηθοί και αυτές βοήθησαν και συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στην επιτυχία της κατασκήνωσης.

Μπράβο σε όλους σας και του χρόνου να σας αξιώσει ο Κύριος να επαναλάβετε αυτή την όμορφη εμπειρίας σας. 

 [module-582]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου