Περικοπή των παράνομων χρηματοοικονομικές ροών για να επιτευχθούν οι στόχοι του 2030

Περικοπή των παράνομων χρηματοοικονομικές ροών για να επιτευχθούν  οι στόχοι του 2030

Τα παράνομα εισοδήματα από καταναγκαστική εργασία και σεξουαλική εκμετάλλευση ανέρχονται σε 150,2 δισ. Δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Αυτά που προέρχονται από την εμπορία ανθρώπων ανέρχονται σε 1,2 δισ. Ευρώ. Αυτοί είναι οι αριθμοί που ανέφερε ο κ. Bernardito Auza, Μόνιμος Παρατηρητής της Αγίας Έδρας προς τον ΟΗΕ στην ομιλία του στο Glass Palace στη Νέα Υόρκη. Η ευκαιρία ήταν η συνάντηση της 16ης Μαΐου για τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση των "παράνομων χρηματοοικονομικών ροών".

Αδικήματα και εγκλήματα

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παράνομη οικονομική ροή – Παράνομες Χρηματοοικονομικές Ροές (IFF) – υπονομεύουν το ρόλο του νόμου και την πολιτική σταθερότητα μιας χώρας, υπογράμμισε ο Msgr. Auza, "ενθαρρύνει την εγκληματική δραστηριότητα και υποδηλώνει την ύπαρξη διακρατικού εγκλήματος" και όλες αυτές τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη φοροδιαφυγή και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων

Μια άλλη μορφή της IFF που ο Msgr. Τα κυριότερα σημεία του Auza συνδέονται με την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από τις εξορυκτικές βιομηχανίες που παραβιάζουν τους ισχύοντες νόμους και περιορίζουν αντ 'αυτού την προώθηση μιας πιο βιώσιμης χρήσης του περιβάλλοντος και των πόρων. Να πληρώσει για τις "καταστροφικές συνέπειες", εξήγησε ο κ. Στην ομιλία του, ο κ. Auza είναι ο φτωχότερος και, από τη στιγμή που το παράνομο ξεκινά συχνά από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες προς τις πλουσιότερες, η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου απαιτεί συνεπώς "διεθνή συνεργασία μεταξύ πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών".

Η μεγαλύτερη πρόκληση

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Παρατηρητής της Αγίας Έδρας υπενθύμισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πρώτα από όλα ηθική και μας προκαλεί να «βρούμε τρόπους να επιτρέψουμε σε όλους να επωφεληθούν με δίκαιο τρόπο από τους καρπούς της γης και της ανθρώπινης ιδιοφυΐας».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου