Περίεργη και Απαράδεκτη Απαίτηση

Από τον αγιασμό στα Λύκεια Τήνου

Περίεργη  και Απαράδεκτη Απαίτηση


Χθες Δευτέρα σε όλα τα  Σχολεία της Τήνου έγινε ο αγιασμός  με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής Χρονιάς.

Με εντολή της Ορθοδόξου τοπικής Εκκλησίας σε όλα τα σχολεία έγινε ορθόδοξος αγιασμός , με το επιχείρημα ότι στην Ελλάδα επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία. Ακόμη και σε νηπιαγωγείο, όπου  όλα τα νήπια είναι Καθολικού δόγματος, δόθηκε εντολή από την τοπική ορθόδοξη Εκκλησία να γίνει και εκεί αγιασμός από την  Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αυτό είναι απαράδεκτο, ανάδελφο, έλλειψη σεβασμού προς την τοπική Καθολική Εκκλησία και επίδειξη αντιτηνιακού πνεύματος.

Δεν είναι δυνατόν μέσα σε μία κοινωνία, όπου 2 άνθρωποι στους πέντε είναι καθολικού δόγματος  να απαιτείται να γίνει σε νηπιαγωγείο και ορθόδοξος αγιασμός με τη δικαιολογία ότι η ορθοδοξία είναι  επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την αγάπη του Χριστού και την αδελφοσύνη μεταξύ των χριστιανών.

Ο λαός  του Θεού καθολικού και ορθοδόξου δόγματος της Θρησκείας του Χριστιανισμού και όχι της Ορθοδοξίας και στην Τήνο βιώνει την μεταξύ του αγάπη και προσβάλλεται όταν μέλη της ιερατικής τάξης, σε ένδειξη δύναμης εναντίον έναντι του αδυνάτου προσπαθούν να διχάσουν ανθρώπους που είναι αγαπημένοι.

Κρίμα και πάλι κρίμα!

κετ  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 3-4 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 3-4 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΠΑΡΑχΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 2 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου