ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ Προς το πλήρωμα της Εκκλησίας μας

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Αποστολικός Τοποτηρητής Καθ. Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ
Προς το πλήρωμα της Εκκλησίας μας

 

Αδελφοί μου και Αδελφές μου,
Χριστός Ανέστη!

Είναι το μήνυμα στο ρυθμό του οποίου κτυπά η καρδιά της Εκκλησίας από τη γέννησή της. Μήνυμα  αιώνων που κάθε χρόνο επανέρχεται και ηχεί τη νύκτα του Πάσχα. Μήνυμα καθημερινό και πάντα νέο που έρχεται να διώξει το σκοτάδι της νύκτας ενός κόσμου που συνεχώς έχει ανάγκη από τα  Φως του Αναστημένου Χριστού.

Αυτό το Φως: Διώχνει τη σκοτεινιά που υπάρχει στην ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου.

Απομακρύνει απ’ την καρδιά του τους τόσους και τόσους φόβους που τον βασανίζουν, Καθιστά ελεύθερη την καρδιά μας όπως ελευθέρωσε την καρδιά των Αποστόλων από το  φόβο των Ιουδαίων ήδη από την πρώτη  εορτή του Πάσχα.

Ως διάδοχος Εκείνων, που είδαν ανάμεσά τους και προσκύνησαν  Ζωντανό τον Αναστημένο Χριστό, ακόμη μια φορά αισθάνομαι την ανάγκη,  να επεκτείνω με τη σιγανή φωνή μου, με την ατελή  γραφίδα μου  και μακάρι με την ίδια τη  ζωή μου, την ίδια  χαρά και ελπίδα που διαπέρασε την καρδιά των Δώδεκα. Με τον τρόπο αυτό επιθυμώ να διακηρύξω την Πίστη και να υπενθυμίσω ποιο είναι το Θεμέλιο της Εκκλησίας, που  ο Κύριος μας εμπιστεύθηκε, ώστε η  Ανάσταση να ανάψει τη φωτιά της Αγάπης για κάθε άνθρωπο  και να ξαναζωντανέψει  την Ελπίδα του για μια εν Χριστώ ζωή.

Γι’ αυτό το λόγο σε όσους και όσες είναι παιδιά αυτής της Εκκλησίας, αλλά και στους φιλοξενουμένους και επισκέπτες που έφθασαν στην Εκκλησιαστική μας Επαρχία για να εορτάσουν την Εορτή των εορτών, επαναλαμβάνω «το φαιδρόν της Αναστάσεως κήρυγμα»:

Αδελφοί μου Χριστός Ανέστη!
Το θεμέλιο της Πίστης μας. 
Θέλω να επαναλάβω σε όλες και σε όλους ότι η ζωή μας  δεν πρέπει να καταπιέζεται  πια από κανένα φόβο, διότι μέσα μας κατοικεί η σιγουριά, ότι Εκείνος είναι ζωντανός  και ο θάνατος δεν έχει πια καμία εξουσία πάνω Του.

Χριστός Ανέστη!
Η αιτία της Αγάπης μας. 
Θέλω να πω σ’ όλο τον κόσμο πως δεν μπορούμε να μην τον αναζητάμε  και να μην τον αγαπάμε,  διότι με την Ανάσταση του Κυρίου ο κόσμος λυτρώθηκε.

Χριστός Ανέστη! Η πηγή της Ελπίδας μας. 
Θέλω να βεβαιώσω κάθε άνθρωπο καλής θέλησης,  ότι τώρα τα μάτια της πίστης μας  μπορούν να δουν  πολύ πιο μακριά απ’ ότι τα φυσικά μας μάτια. Τώρα, με το φως του Αναστημένου Χριστού, ο ορίζοντας της ζωής μας επεκτείνεται σε άλλους μακρινούς που μόνο ο Θεός μπορεί να μας αποκαλύψει, επειδή αυτοί ξεπερνούν κάθε φαντασία μας.

Είθε  ο αναστημένος εκ νεκρών, Χριστός ο αληθινός Θεός, να κάνει ώστε όλη η ζωή μας και όχι μόνο τα χείλη μας, να μιλά τη γλώσσα του Πάσχα.

Είθε ο κόσμος να πιστέψει, ότι ο Αναστημένος Χριστός είναι ο Απεσταλμένος του Πατέρα και πιστεύοντας να αισθανθεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος την άπειρη αγάπη του ενός και Τριαδικού Θεού μας.

Αδελφοί μου και Αδελφές  μου, αληθώς ανέστη, Αλληλούια!
 

+ Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου