Παρουσία του Μητροπολίτη Στεφάνου στη Σαρακοστή των Καθολικών

Παρουσία του Μητροπολίτη Στεφάνου στη Σαρακοστή των Καθολικών

Ο ποιμενάρχης της τοπικής μας Εκκλησίας έδωσε για μια ακόμη φορά το «παρών» στην Καθολική Εκκλησία Αγίου Παύλου Καβάλας – «Παρών» και από Τσανάκα-Μαρκόπουλο-Παπαδόπουλο

Kάτι πολύ ευχάριστο συνέβη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019 στον Καθολικό Ναό Αγίου Παύλου της Καβάλας προεξάρχοντος του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, Σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη.

Κατα το τέλος της Θεία Λειτουργίας για τη Σύναξη της Τεσσαρακοστής, τον ναό και τους πιστούς επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος μαζί με τον οδηγό του (έπειτα απο πρόσκληση της Καθολικής Εκκλησίας).

Ανταλλάχθηκαν χαιρετισμοί και ευχές μεταξύ των δυο θρησκευτικών ηγετών και μεταξύ των παρευρισκόμενων. Τέλος, αμφότεροι ο Μητροπολίτης και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξαν δώρα και βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος.

H επίσκεψη του Μητροπολίτου κ. Στέφανου καθώς και των υπολοίπων προσκεκλημένων ήταν αναμφίβολα το κυριότερο αντικείμενο σχολιασμού μεταξύ των πιστών που βρέθηκαν στην Καθολική Εκκλησία Αγίου Παύλου, με όλους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια και να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου