Παράταση για τουλάχιστον 14 ημέρες τα μέτρα και για τις Εκκλησίες

7

Παράταση για τουλάχιστον 14 ημέρες τα μέτρα και για τις Εκκλησίες

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ της 29ης Αυγούστου οι εξαγγελίες δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά κατά την διάρκεια της ενήμερωσης το απόγευμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ παρατείνονται για τουλάχιστον 14 ημέρες τα ήδη ισχύοντα μέτρα για τους τρόπους λατρείας και επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο εσωτερικό των Ιερών Ναών στο πλαίσιο των προσωρινών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της διασποράς του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρεται, η ίδια υποχρέωση υφίσταται και κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών ή εκδηλώσεων στους αύλειους χώρους των χώρων θρησκευτικής λατρείας ή γενικά σε υπαίθριους χώρους.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου