ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ…

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ…

Η Xhuljana Aliaj, 25 ετών, είναι γνωστή για τη δράση της εντός της καθολικής εκκλησίας του Δυρραχίου. Μετά τον πρόσφατο σεισμό εξέπεμψε σήμα κινδύνου, μέσω Facebook, για ζημιές που έχει υποστεί το σύστημα γκαζιού της πόλης στην περιοχή Porto Romano και προειδοποίησε για τις πιθανές τραγικές συνέπειες, σε περίπτωση έντονων μετασεισμών.
H Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της αλβανικής κυβέρνησης θεωρεί τους φόβους αυτούς αστήριχτους και δικαίωμά της. Ομως η σύλληψη της νεαρής κοπέλας επειδή διέδωσε “ λανθασμένες πληροφορίες που προκαλούν πανικό “, επειδή δεν έγιναν με κακή πρόθεση είναι τουλάχιστον, υπερβολική !
Ο γραμματέας της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της χώρας. Σ/ότατος Gjerg Meta στάθηκε στο πλευρό της συλληφθείσας “ Δεν πρέπει να εγκαταλειφθούμε στο φόβο, πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, να προσφέρει με σκοπό την ανακούφιση του κόσμου. Γνωρίζω προσωπικά την Xhuljana. Είναι πολλή δραστήρια στην καθολική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία και σίγουρα ενήργησε με πρόθεση να βοηθήσει τους ανθρώπους, εκπέμποντας σήμα κινδύνου. Πρέπει να ενεργήσουμε για τη σωτηρία της χώρας, να μην τη διασπάμε ούτε να δίνουμε άσκοπους συναγερμούς…(Η σύλληψή της) είναι πράξη βίαιη και όχι αναλογική για ένα δημοκρατικό κράτος και ζητώ τη άμεση απελευθέρωσή της “

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Avvenire
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου