Παράλογη ενέργεια μίσους η επίθεση στην Αίγυπτο

Παράλογη ενέργεια μίσους η επίθεση στην Αίγυπτο


Συγκλονισμένος από τη βάρβαρη επίθεση σε λεωφορείου με χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο, δήλωσε με τηλεγράφημά του ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας «λυπήθηκε βαθιά όταν ενημερώθηκε για τη βάρβαρη επίθεση στην καρδιά της Αιγύπτου» αναφέρεται σε ένα τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Πιέτρο Παρολίν.

Κάνοντας λόγο για μια «παράλογη ενέργεια μίσους», ο πάπας επισήμανε «τη βαθιά του αλληλεγγύη προς όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την κτηνωδία. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά που έχασαν την ζωή τους, η Αγιότητά του… υπόσχεται να συνεχίσει να μεσολαβεί υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης σε ολόκληρη την χώρα» τονίζεται στο τηλεγράφημα.

Η επίθεση που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αίγυπτο στοίχησε το θάνατο σε 28 ανθρώπους μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 18 Αυγούστου 2026 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου

21η Κυριακή του Έτους (Α)

21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 86 (85), 1-3                           Πρόσεξε Κύριε και εισάκουσέ με, σώσε τον δούλο Σου,

Όπως και για την Αειπάρθενο Μαρία, η αληθινή αγάπη είναι εκείνη που μας μεταμορφώνει και μας φέρνει κοντά στον Θεό

Την αληθινή ομορφιά, εκείνη που πολλοί καλλιτέχνες απεικόνισαν στην Παναγία, «αναληφθείσα με ψυχή και σώμα στην ουράνια δόξα», ως «μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα που υψώνεται