Πάπας Φραγκίσκος: Προσεύχομαι για ολόκληρη την Τουρκία που θρηνεί

Πάπας Φραγκίσκος: Προσεύχομαι για ολόκληρη την Τουρκία που θρηνεί

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, παρότρυνε τους ηγέτες να συνεργαστούν προκειμένου να καταπολεμήσουν τη «μάστιγα της τρομοκρατίας» τονίζοντας ότι μια κηλίδα αίματος κάλυψε τον κόσμο, με τον ερχομό του 2017.
Μιλώντας μπροστά σε περίπου 50.000 πιστούς στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο πλαίσιο της καθιερωμένης ομιλίας του, ο Ποντίφικας άφησε στην άκρη την ομιλία που είχε προετοιμάσει, για να καταδικάσει την επίθεση που σημειώθηκε στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.
«Δυστυχώς, η βία χτύπησε και πάλι ακόμα και στη χθεσινή νύχτα των καλών ευχών και της ελπίδας.
Με αίσθημα πόνου, στέκομαι δίπλα στον τουρκικό λαό. Προσεύχομαι για τα θύματα και τους τραυματίες, αλλά και για ολόκληρη την Τουρκία που θρηνεί» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα ενοριών 13-14/8/2022

   Οικισμός Ενορία 13–14 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  – Καλλονή

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

    ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου