ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ


Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2017 πανηγύρισε  ο Μοναστηριακός Ναός του Αγίου Φραγκίσκου  στην περιοχή Μέση της Τήνου. Τελέστηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας και συλλειτούργησαν μαζί του: ο υπεύθυνος του Ναού π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού μας Ναού στη Νάξο π. Γεώργιος Παλαμάρης, ο Εφημέριος της Ποιμαντικής Κοινότητας Στενής π. Ιωάννης Σκλάβος, ο εφημέριος της Μυκόνου και Σάμου π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, ο Εφημέριος της Αγάπης π. Νικόλαος Ψάλτης,  οι δυο ιερείς του Μοναχικού Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου: π. Φερνάνδος και π. Ιάκωβος και ο π. Μάρκος Βιδάλης του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής των Καθολικών Αθηνών.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από την Εκκλησία να προσευχηθεί για τον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκος, ο οποίος είναι ένας άλλος σύγχρονος Φραγκίσκος τόσο πολύτιμος για την εποχή μας, για τον  Επίσκοπο πρώην Σύρου , Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου του Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος και το Γενικό Βικάριο της Αρχιεπισκοπής μας π. Φραγκίσκο Βιδάλη.

Ο Ναός ήταν πλήρης ευλαβών του Αγίου Φραγκίσκου που έφθασαν από πολλά χωριά και τη χώρα της Τήνου.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου μίλησε στην Εκκλησία ο  π. Μάρκος Βιδάλης της Αρχιεπισκοπής των Καθολικών Αθηνών ο οποίος αναφέρθηκε στις εντυπωσιακές σκέψεις του Νίκου Καζαντζάκη, που με το δικό του χαρακτηριστικό λογοτεχνικό τρόπο  περιέγραψε τη ζωή του Αγίου Φραγκίσκο της Ασίζης  στο θαυμάσιο βιβλίο του «Ο φτωχούλης του Θεού».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου