ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Θεοτόκου στην Ενορία μας.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από την Κυριακή 13 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν σήμερα 15 Αυγούστου 2017.

Την Κυριακή στην κατάμεστη εκκλησία του Βαθέως σε κατανυκτική ατμόσφαιρα  με την συνοδεία πιάνου και με την μικρή χορωδία που αποτελούνταν από 2 σοπράνο ακούστηκαν ψάλθηκαν βασικά κομμάτια  από το θρησκευτικό έργο του Leo Delibes.

Στις  14-8-17 το βράδυ  τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της παραμονής της εορτής από τον εφημέριο μας π. Ριχάρδο Ταρασκέβιτς, και είχαμε την τιμή να παραβρίσκεται κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρας στην Ελλάδα και εκτελών χρέη  Αποστολικού Νουντσίου, έως ότου ονομαστεί νέος Αποστολικός Νούντσιος, Πανοσιολογιότατος π. Massimo Catterin ο οποίος έφτασε λίγες ώρες πριν στο νησί της Σάμου.

Επίσης στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο ιεροσπουδαστής, καταγόμενος από το νησί της Σάμου, κ Αλέξανδρος Πέρρος και ο υποδιάκονος της Επισκοπής Χίου Μάριος Φώσκολος.

Ανήμερα  της εορτής, το πρωί τελέστηκε επίσημη πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος  του Πανοσιολογιοτάτου π. Μassimo Catterin και  συλλειτουργούντος του Γενικού Βικάριου Επισκοπής Χίου π. Ryszard Taraszkiewicz και με την συμμετοχή του ιεροσπουδαστή της Επισκοπής Λωζάννης, Γενεύης και Φριβούργου της Ελβετίας κ.  Αλεξάνδρου Πέρρου και του υποδιακόνου της Επισκοπής Χίου κ. Μάριου Φώσκολου.

Μετά την ανάγνωση των Αναγνωσμάτων της Εορτής και στη συνέχεια ο Παν/τατος π. Μάξιμος εξήγησε το  νόημα,  τόσο της εορτής  όσο και της Ευαγγελικής περικοπής.

Στο τέλος της εορτής υπήρχε λιτό κέρασμα για τους παρευρισκομένους κατά το οποίο ο προεδρεύων της Θείας Λειτουργίας, ο  εφημέριος αλλά και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν στον υποδιάκονο κ Μάριο για την ονοματική του εορτή και του ευχήθηκαν γρήγορα να τους υπηρετεί  από τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης έως ότου έλθει και η ευλογημένη του δευτέρου βαθμού.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου