“Παγκόσμιος Πόλεμος” εναντίον του Χριστιανισμού

"Παγκόσμιος Πόλεμος" εναντίον του Χριστιανισμού

Nέα συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν το φως τη δημοσιότητας σχετικά με τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίηση το Pew Research Center, οι Χριστιανοί είναι η πλέον διωκόμενη θρησκευτική ομάδα σε όλο τον κόσμο, ενώ όσοι δηλώνουν πίστη στον Ιησού υφίστανται διώξεις σε 144 χώρες, από 125 πριν από αρκετά χρόνια.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 310 ανθρώπους, η γενοκτονία χιλιάδων Χριστιανών στην Νιγηρία, οι βιασμοί, οι απαγωγές, οι δολοφονίες και οι αποκεφαλισμοί συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό,

«Ζούμε μια άνευ προηγουμένου εποχή διώξεων εναντίον Χριστιανών» σχολιάζει η Catherine Pepinster, που ασχολείται με θέματα Χριστιανισμού και θρησκειών στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η σημερινή κατάσταση προσομοιάζει με εκείνη που βίωσαν οι Χριστιανοί κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και του σοβιετικού καθεστώτος του Στάλιν.

Η μελέτη του Pew Research Center τονίζει: «Οι διώξεις των Χριστιανών εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους, όπως φυσικές επιθέσεις, συλλήψεις και κρατήσεις. Ιεροί τόποι βεβηλώνονται  ενώ γίνονται διακρίσεις εις βάρος θρησκευτικών ομάδων στην απασχόληση, την εκπαίδευση και τη στέγαση». Το χειρότερο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών υποκινούνται  από τους ίδιους του κυβερνώντες.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου