Παγκόσμια Ημέρα των ασθενών

Παγκόσμια Ημέρα των ασθενών

ασθενων_ή.JPG

«Όλοι οι χριστιανοί έχουν χρέος να συμμετέχουν στην προσοχή και στην αγάπη που δείχνει ο Χριστός και η Εκκλησία για τους ασθενείς», υπογραμμίζει το τυπικό των Μυστηρίων για τους αρρώστους.

Σ’ αυτή την πανδημία του καιρού μας που η κύηση της ασθένειας είναι σε έξαψη, είμαστε καλεσμένοι να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην Παγκόσμια Ημέρα των Ασθενών που ξεκίνησε εδώ και 30 χρόνια – περίπου – κατά την επέτειο των εμφανίσεων της Αειπάρθενου Μαρίας στη Λούρδη (Γαλλία).

Τις πρώτες μέρες του μήνα, ακούμε στα λειτουργικά κείμενα, πολλές διηγήσεις με θεραπείες που έκανε ο Χριστός και οι Απόστολοι στο όνομά Του. Όποιοι κι αν είναι οι ασθενείς που παρουσιάστηκαν εκπροσωπεύουν ολόκληρη την ανθρωπότητα – ψυχή και σώμα – που ο Χριστός θεραπεύει! Σ’ αυτή την πορεία της απελευθέρωσης όπου ο Χριστός συναντιέται με μας – την Εκκλησία – μας προτείνεται να ζήσουμε πιο έντονα την καθημερινότητά μας, όσο πλησιάζουμε προς την ετήσια πορεία της αγίας Σαρακοστής.

Αυτό το διάστημα πνευματικής θεραπείας, μας προσφέρεται για να εντείνουμε την προσωπική μας σχέση με τον Χριστό και μαζί Του να μπούμε σε μια επικοινωνία που μας «ανοίγει το δρόμο της δικαιοσύνης και της αγάπης για να τηρήσουμε τη νηστεία και την εγκράτεια που βοηθούν στην πνευματική μας θεραπεία» όπως μας λέει η Λειτουργία της Πρώτης μέρας της Σαρακοστής – της Τετάρτης της Τέφρας.

Ας βάλουμε αυτό το μήνα στην καρδιά μας τη σκέψη για τους ασθενείς που θα ερεθίζει το μυαλό να προσευχόμαστε για όλους. Όλοι έχουμε ανάγκη απ’ την προσευχή της Εκκλησίας, ο ένας μετά τον άλλον, για να προχωρήσουμε μπροστά και να συναντήσουμε Αυτόν που έρχεται για να μας δώσει την Αληθινή Ζωή.

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου