Όχι στη χρήση θρησκευτικών συμβόλων για την προσέλκυση ψήφων

Οι υποψήφιοι των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στο Ιράκ θα πρέπει να αποφεύγουν την εκμετάλλευση συμβόλων και παραπομπών θρησκευτικής φύσης ως οργάνων εκλογικής προπαγάνδας. Αυτό είναι το αίτημα που εξέφρασε το Πατριαρχείο Βαβυλώνας των Χαλδαίων ενόψει του εκλογικού ραντεβού της 12ης Μαΐου.

Οι υποψήφιοι – διαβάζουμε σε ένα ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε από τα επίσημα  κανάλια του Πατριαρχείου των Χαλδαίων – για τη συγκέντρωση ψήφων πρέπει να κάνουν αναφορά μόνο στις επαγγελματικές τους δεξιότητες και τα προσωπικά ταλέντα τους. Ειδικότερα οι χριστιανοί υποψήφιοι θα πρέπει να αποφεύγουν να διεκδικούν υποτιθέμενες χορηγίες και υποστήριξη από τις εκκλησιαστικές αρχές. Ο Πατριάρχης των Χαλδαίων, Louis Raphael ISako είναι πεπεισμένος γι αυτό και λέει ότι σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία δεν υπάρχει σαφές και σφαιρικό όραμα για το μέλλον του Ιράκ. Έτσι η Εκκλησία των Χαλδαίων παρενέβη επειδή οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύονται τη θρησκεία τους για να πάρουν ψήφους.      

Σχεδόν 25 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Σχεδόν 7 χιλιάδες υποψήφιοι (συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2 χιλιάδων γυναικών) παρουσιάστηκαν, οι οποίοι έχουν διαχωριστεί σε 87 καταλόγους, πολλοί από τους οποίους οργανώθηκαν μόνο σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο. Υπάρχουν τουλάχιστον 9 μικρές πολιτικές ομάδες που προωθούνται από χριστιανούς ηγέτες και στρατιωτικούς οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους για να κερδίσουν τις 5 έδρες – οι οποίες κατανέμονται χωριστά στις 5 επαρχίες : Βαγδάτη, Κιρκούκ, Ερμπίλ, Ντόουκ και Νινευή – και τις οποίες το σύστημα των ποσοστώσεων προορίζει για τις χριστιανικές μειονότητες.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου