“Όποιος φτωχός κτυπά την πόρτα, μάς δείχνει τον Ιησού»

“Όποιος φτωχός κτυπά την πόρτα, μάς δείχνει τον Ιησού»

Χθες σε όλο τον κόσμο τελέστηκε η παγκόσμια ημέρα των προσφύγων, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ με σκοπό  να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη  στο δράμα  εκατομμυρίων ανθρώπων  σε φυγή  εξ αιτίας  της βίας ων πολέμων. Ας δούμε τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις του Αγίου Πατέρα του Πάπα Φραγκίσκου στο θέμα αυτό.

Ελπίδα, εμπιστοσύνη και αδελφοσύνη

Είναι οι λέξεις που συχνά χρησιμοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος, από την αρχή τη διδασκαλίας του, ομιλώντας  για το δράμα  των προσφύγων και μεταναστών. Σε όλο τον κόσμο χθες γιορτάστηκε η Παγκόσμια ημέρα  του Πρόσφυγα που έχει ορίσει ο ΟΗΕ για να μη ξεχαστεί το δράμα των περισσοτέρων από  66 εκατομμύρια ανθρώπων  που είναι αναγκασμένοι σε όλο τον κόσμο να  φύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν τη ζωή τους από τους πολέμους , τη βία και την αθλιότητα.

Να υποδεχόμαστε, να προστατεύουμε, να προωθούμε και να ενσωματώνουμε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  στο μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα του πρόσφυγα  και του μετανάστη  2018  υπενθύμισε  ότι « κάθε αλλοδαπός  που κτυπά την πόρτα  μας  είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε με το  Ιησού». Η  προσοχή του Ποντίφικα  έπειτα επικεντρώθηκε  πάνω στη υποδοχή, ζητώντας  να διευκολύνουμε  τις επανενώσεις των συγγενών. Επίσης στην προώθηση  ώστε να υπάρξουν ενέργειες  για την υπεράσπιση  των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας  των προσφύγων και μεταναστών. Στην ανάγκη να τους προσφέρουμε  συνθήκες  ενσωμάτωσης  για να δημιουργήσουν μία κοινωνία που «θα αντανακλά τα πολύμορφα δώρα  του Θεού προς τους ανθρώπους.

Από την ampedusa στη Λέσβο για να ακούσομε το δράμα τους.

Στα 5 χρόνια της ποντιφικής αποστολής ο Πάπας Φραγκίσκος  άγγιξε με τα ίδια του τα χέρια  το δράμα των προσφύγων που έπαιξε κορόνα γράμμα τη ζωή του  για να βρεις μια ανοικτή πόρτα  προς το μέλλον.  Το ίδιο  έκανε και στη Λέσβο, δεχόμενος τα δάκρυα  των ανδρών και γυναικών  που  βρίσκονται μακριά από την οικογένειά τους. Έδωσε ελπίδα  σε μερικούς από αυτούς, προσφέροντάς τους την ευκαιρία  μιας νέας ζωής διότι, όπως είπε και στην γενική ακρόαση στις 22 Ιουνίου του 2016 , οι πρόσφυγες και οι μετανάστες  δεν είναι ξένοι αλλά αδελφοί. « Ο χριστιανός δίνει τόπο σε όλους και υποδέχεται όλους».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου