Όλοι καλούνται να ευαγγελίζονται

Όλοι καλούνται να ευαγγελίζονται

Στο Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, ο καρδινάλιος Fernando Filoni, πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών και άλλοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του ιεραποστολικού κόσμου συναντήθηκαν με δημοσιογράφους για να παρουσιάσουν τον έκτακτο ιεραποστολικό μήνα Οκτώβριο 2019
Ξεκινά απόψε, με την τέλεση του Εσπερινού, όπου θα προΐσταται ο Πάπας Φραγκίσκος, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και μετά από την αγρυπνία για την Ιεραποστολή και διάφορες μαρτυρίες, ο έκτακτος μήνας ιεραποστολών τον οποίο ανακοίνωσε ο Άγιος Πατέρας. Την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού, η οποία έχει ανακηρυχθεί προστάτιδα των ιεραποστόλων, καλούμαστε να σκεφτούμε σχετικά με το θέμα «Βαπτισμένοι και απεσταλμένοι: η Εκκλησία του Χριστού σε αποστολή στον κόσμο».

Ανακαλύπτουμε εκ νέου την ιεραποστολή
Ο σκοπός αυτού του ιεραποστολικού μήνα, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Πάπα με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας από την έκδοση της Αποστολικής Επιστολής "Maximum illud", είναι "να αρχίσουμε και πάλι με νέο ενθουσιασμό, τον ιεραποστολικό μετασχηματισμό της ζωής και της ποιμαντικής ". Όλοι οι πιστοί, ελπίζει ο Φραγκίσκος, «να έχουν πράγματι, μέσα στην καρδιά τους, την αναγγελία του Ευαγγελίου και τον μετασχηματισμό των κοινοτήτων τους σε πραγματικότητες ιεραποστολής και ευαγγελισμού».
"Ο Εορτασμός αυτού του μήνα θα μας βοηθήσει πρώτα απ' όλα, να ανακαλύψουμε εκ νέου την ιεραποστολική έννοια της προσήλωσης της πίστης μας στον Ιησού Χριστό, την οποία λάβαμε δωρεάν ως δώρο κατά το βάπτισμά μας. Το γεγονός ότι ως παιδιά ανήκουμε στον Θεό δεν αποτελεί ποτέ ατομική πράξη αλλά εκκλησιαστική: από τη κοινωνία με τον Θεό, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, γεννιέται μια νέα ζωή μαζί με πολλούς άλλους αδελφούς και αδελφές. (Πάπας Φραγκίσκος, Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ιεραποστολών 2019) ".

Μήνας Ιεραποστολής που χαρακτηρίζεται από τρία γεγονότα
Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προωθήσει τον έκτακτο μήνα για τις ιεραποστολές κατά τη διάρκεια του Angelus, στις 22 Οκτωβρίου 2017, για να «τροφοδοτήσει το σθένος της ευαγγελικής δραστηριότητας της Εκκλησίας ad gentes”. Αυτός ο μήνας χαρακτηρίζεται από τρία γεγονότα: τον σημερινό Εσπερινό κατά τον οποίο θα προΐσταται ο Πάπας, το διεθνές ροδάριο στη Βασιλική Santa Maria Maggiore στις 7 Οκτωβρίου και, στις 20 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ιεραποστολών.

Kάθε βαπτισμένος είναι ιεραπόστολος
Η παρουσίαση για τον έκτακτο μήνα ιεραποστολών έγινε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα Τύπου της Αγίας Έδρας, από εκπροσώπους της Εκκλησίας και του ιεραποστολικού κόσμου. Ο πατέρας Frédéric Fornos, διεθνής διευθυντής του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής του Πάπα, υπογράμμισε ότι η προσευχή είναι η ψυχή της ιεραποστολικής εμπειρίας και ανανέωσε την πρόσκληση που είχε κάνει ο Φραγκίσκος κατά το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για τον σκοπό της προσευχής κατά τον μήνα Οκτώβριο. Ο καρδινάλιος Fernando Filoni, πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών, υπενθύμισε ότι όλοι μας καλούμαστε να είμαστε ιεραπόστολοι.
Μετάφραση: ρφ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου