Οικουμενική προσευχή

Οικουμενική προσευχή

Του Αγγλικανού Επισκόπου της  Dhakaστη διάρκεια της Διαθρησκειακής και Οικουμενικής Συνάντησης  για την ειρήνη στον κήπο της Αρχιεπισκοπής την 1 Δεκεμβρίου 2017

Παντοδύναμε και  Φιλεύσπλαχνε Θεέ,

Σε αινούμε και σε ευλογούμε , διότι μας δώρισες  αυτήν την ευκαιρία συνάντησης  μεταξύ ανδρών και γυναικών   διαφορετικών θρησκειών και ομολογιών. Μαζί με τον πολυαγαπημένο επισκέπτη μας, Πάπα Φραγκίσκο , θέλουμε να υψώσουμε προς Εσένα  την προσευχή μας.

Σ’ ευχαριστούμε για τις ευλογίες  που στρέφεις σε μας  και αυτές μας επιτρέπουν  να συμβιώνουμε εν ειρήνη  και αρμονία  σ’ αυτή τη θαυμάσια Χώρα Δεν  σταματούν δυστυχώς, οι διακρίσεις, οι διαιρέσεις  και η φθορά. Πατέρα Πολυεύσπλαχνε, ενίσχυσέ μας  με το Πνεύμα σου το Άγιο ώστε, ενωμένοι , να μπορούμε να αγωνιζόμαστε  για την απελευθέρωση της Χώρας μας  και του λαού μας από τις δυνάμεις του κακού.

Θεέ Δίκαιε,

Πολλά είναι σήμερα τα θύματα της τρομοκρατίας, των συγκρούσεων , της καταπίεσης  και της εκμετάλλευσης. Οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες  συνεχίζουν να υποφέρουν εξ αιτίας του μίσους  και των διακρίσεων  που υποφέρουν  σε πολλές  Χώρες του κόσμου. Ιδιαίτερα ιδιαίτερα, ενθυμούμαστε  τη γειτονική Myanmar. Πολλοί είναι εκείνοι  που, αφήνοντας  την πατρίδα τους για να σώσουν τη ζωή τους , είναι αναγκασμένοι  να ζουν με απάνθρωπες συνθήκες.  Ω Κύριος του σύμπαντος, έλα  να σταθεροποιήσεις  τη δικαιοσύνη  και την ειρήνη σ’ αυτόν τον κόσμο.  Οδήγα  με τη σοφία  και την καλοσύνη σου  όσους έθεσες   αρχηγούς των Εθνών, ώστε  να μπορούν να ασκούν  την εξουσία τους  και τη δύναμή τους για να υπηρετούν τους λαούς  με αγάπης και αφοσίωση.

Θεέ, Πηγή και Στήριξη των πάντων

Εσύ μας έπλασες, μας αγαπάς και φροντίζεις  για κάθε ανθρώπινο πλάσμα.  Έδωσες την αρχή  σ’ αυτόν τον θαυμάσιο πλανήτη   και μας επέστεψες να σε δοξάζουμε  και μας εμπιστεύθηκες τη φύλαξη  της δημιουργίας σου. Δυστυχώς, την καταστρέφουμε  με την με την απεριόριστη απληστία μας. Καταχραστήκαμε  την εξουσία μας  και  αμελήσαμε  την ευθύνη μας . Συγχώρησέ μας , Κύριε, και  διέγειρε σε μας την αναγκαία υπευθυνότητα  για να σώσομε  τις τύχες της Χώρας μας  από τα αποτελέσματα  των κλιματικών αλλαγών και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Στείλε πάνω μας  την ευλογία σου , Κύριε , ώστε οι μέλλουσες γενεές  Nissan° να συνεχίσου να ζουν ειρηνικά  στη γη δοξάζοντας το Όνομά σου.

Αιώνια και Μοναδική Αλήθεια

Κάθε μέρα μικραίνουμε την Μεγαλειότητά και την Αγιότητά σου  θρησκευτικών μας ταυτοτήτων με την περιορισμένη  γνώση και αντίληψη μας, μέσω της υποκρισίας μας και τον τυφλό εγωισμό  των θρησκευτικών ταυτοτήτων μας. Παρανοούμε και μισούμε τους ανθρώπους άλλων θρησκειών και υποψιαζόμαστε οι μεν τους δε. Δεν ξέρουμε πια  να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και έτσι απομακρυνόμαστε  από την αγάπη σου και τη χάρη σου.  Συγχώρησέ μας, Κύριε, και βοήθησέ μας  να κατανοούμε το βάθος της αγάπης σου   τόσο που να αγαπούμε  τους άλλους  θέτοντας τους εαυτούς μας στην υπηρεσία τους και χωρίς να τους κρίνουμε για την πίστη που πρεσβεύουν.

Θεέ Λατρευτέ,

Σήμερα σε ικετεύουμε  για τον  Δούλο σου τον Πάπα Φραγκίσκο, για όλους τους άλλους θρησκευτικούς οδηγούς, για τους άρχοντες  και όλου του κόσμου. Οδήγησε τους  μέσω του Πνεύματος της αγάπης  και της σοφίας , ώστε να μπορούν  να μας οδηγούν στο αληθινό φως  και την αληθινή ζωή. 

Σε ικετεύουμε, Κύριε! Κάνε μας εργαλεία της ειρήνης Σου, Όπου υπάρχει μίσος , να φέρνουμε την αγάπη, όπου υπάρχει  προσβολή, τη συγνώμη, όπου υπάρχει αμφιβολία, την πίστη, όπου υπάρχει απελπισία την ελπίδα όπου υπάρχει το σκοτάδι ,  το φως όπου η θλίψη, τη χαρά.

Σου προσφέρουμε  ταπεινά  τις ικεσίες μας   για τη δόξα του ονόματός σου, Φιλεύσπλαχνε Κύριε!.

Amen/Amin/Tathasto/Shand/Αμήν

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα, καλή Κυριακή! Σήμερα, Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου