Οικειότητα

Οικειότητα


Τον Πέτρο, αληθινό φίλο, δεν τον βλέπω εδώ και αρκετό καιρό… από τότε που παντρεύτηκε με την Νικολέτα.

Πίστευα ότι θα έρθει στη συνάντηση των οικογενειών για να διηγηθεί την εμπειρία του για τη χριστιανική ζωή στο γάμο. Αλλά κατά τύχη τον συνάντησα στο ταχυδρομείο της γειτονιάς… Σκύβω και του λέω στο αυτί ότι κάποια στιγμή, θα επιθυμούσα να ανταλλάξουμε δυο λόγια μαζί. Μου έγνεψε ναι, μόλις ξεμπερδέψει από το ταχυδρομείο.

Βγήκαμε για να συζητήσουμε κάνοντας μια βόλτα. Ακούγοντας την επιθυμία μου, ότι θα ήθελα να τον δω να στηρίζει την ομάδα για την «οικογένεια» της περιοχής, μου δίνει να καταλάβω ότι ακόμη δεν αισθάνεται έτοιμος. Του λέω ότι για εμένα η πνευματική και ηθική προετοιμασία του είναι περισσότερο από ικανοποιητική.

Μου επαναλαμβάνει ότι αισθάνεται ότι πρέπει να εξασφαλίσει μια περισσότερο αληθινή και βαθιά οικειότητα με τη Νικολέτα  «Δεν τολμώ να την εκθέσω σε άλλους, αν πρώτα δε θέσω τις βάσεις της ένωσης με την σύζυγό μου. Η φυσική και πνευματική οικειότητα με τη σύζυγό μου όχι μόνο εξασφαλίζει σε εμένα και σε εκείνη τη συζυγική αγνότητα στην αμοιβαία πίστη, αλλά επίσης δίνει αξιοπιστία και γονιμότητα στη σχέση με τα άλλα ζευγάρια.

Όλοι προειδοποιούν, ότι μέσα από τα λόγια μας φαίνεται αν η ζωή μας ανταποκρίνεται σε αυτά, και δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε, έχοντας το φόβο να  γελοιοποιηθούμε από τα λεγόμενά μας. Δεν μπορούμε άλλα να κηρύττουμε και άλλα να κάνουμε… εκτιθέμενοι στη γελοιοποίηση».

Ευχαριστώ, Πέτρο, που υπενθύμισες και σε μένα το μάθημα: Ανδρέα, αν νοιάζεσαι για την οικειότητά σου με τον Θεό, αν ανήκεις ολόκληρος και μόνο στον Θεό, μονάχα τότε θα έχεις ένα αγνό και γόνιμο αποστολικό έργο. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου