ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες τις απογευματινές ώρες  η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου του Εξωμβούργου.

Τα παιδιά, σωστά εκπαιδευμένα τις δασκάλες και δασκάλους τους χρησιμοποίησαν το έμφυτο  ταλέντο τους  και ταξίδεψαν τους  πολυάριθμους θεατές (γονείς, συγγενείς και φίλους) σε πολλές γωνιές της πατρίδας μας. Με τις κατάλληλες και εντυπωσιακές τοπικές ενδυμασίες, που τους παραχωρήθηκαν από τη θεατρική πλούσια  γκαρνταρόμπα  της πρώην Σχολής Ουρσουλινών Σχολής, παρουσίασαν  διάφορα ήθη  τα έθιμα  των Χριστουγέννων.

Αυτή τη φορά το σκηνικό δεν περιορίστηκε στη σκηνή της αίθουσας του Θεάτρου, αλλά  τόσο η σκηνή όσο και η αίθουσα είχαν μετατραπεί σε ένα πλούσιο σκηνικό που συνέβαλε στο να νιώσουν και οι θεατές ότι συμμετέχουν ενεργά  μαζί με τα παιδιά στην όλη εκδήλωση.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, διότι  όπως απέδειξαν και πάλι ότι  έχουν σωστά  συνειδητοποιήσει  ότι: το σχολείο δεν είναι μόνο  για να μαθαίνουν οι μαθήτριες και οι μαθητές γράμματα αλλά και την ιστορία του τόπου μας και τις όμορφες παραδόσεις του που είναι τόσο πλούσιες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, πάντα δίπλα στο εκπαιδευτικό προσωπικό, δίνουν δείγματα άψογης συνεργασίας προς όφελος των μαθητών. Αυτό απέδειξαν και χθες  με την κλήρωση της λαχειοφόρου, το bazar και το πλούσιο κέρασμα.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου