Οι νέοι είναι το καρποφόρο έδαφος, δοσμένο από το Θεό

Οι νέοι είναι το καρποφόρο έδαφος, δοσμένο από το Θεό

Στο μήνυμα του 20η Λατινοαμερικανική Ποιμαντική Συνάντηση  Νεολαίας, που διεξάγεται στο Περού, ο Πάπας ενθαρρύνει τους νέους να εμβαθύνουν όλο και περισσότερο "τη γνώση του προσώπου του Ιησού"

«Οι νέοι μιλούν σε μας και μας προκαλούν», «με τον ενθουσιασμό τους μας ενθαρρύνουν να δώσουμε απαντήσεις σε αρμονία με την εποχή μας». "Είναι το εύφορο και νέο έδαφος που δίνει ο Θεός στις χριστιανικές κοινότητες". Αυτός είναι ο λόγος που ο Πάπας Φραγκίσκος  έγραψε στο μήνυμά του με την ευκαιρία της 20ης Λατινοαμερικανικής Συνάντησης των εθνικών υπευθύνων που προγραμμάτισε η Σύνοδος της Ιεραρχίας για την ποιμαντική της νεολαίας που είχαν πραγματοποιείται  στη Λίμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Ο Ποντίφικας υπογραμμίζει ότι όσοι συνεργάζονται στην ποιμαντική για τη νεολαία έχουν αναλάβει το καθήκον να συνοδεύουν τους νέους με "σεβασμό και καλοσύνη στην προσωπική τους ωρίμανση,  ώστε να ενισχυθούν με την πίστη και τη χάρη του Κυρίου για να φέρουν καρπούς αγάπης και ελπίδας ».

Ζήστε τη χαρά της φιλία του Ιησού

Στο μήνυμα ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθυμίζει επίσης τα λόγια που είπε στις 24 Ιανουαρίου στον Παναμά με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της 34ης Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας: «Είναι η αγάπη του Κυρίου, ο οποίος ξέρει περισσότερα για τις φορές που σηκωθήκαμε παρά εκείνες που πέσαμε, για τη συμφιλίωση και όχι την απαγόρευση, και αυτό διότι θέλει να δώσει μια νέα ευκαιρία να καταδικάσουμε, για το μέλλον και όχι για το παρελθόν».

Ο Πάπας δίνει επίσης την εξής προτροπή: "Σας ενθαρρύνω να εμβαθύνετε ολοένα και περισσότερο τη γνώση του ανθρώπου του Ιησού, ώστε να ζείτε στην οικειότητα της καρδιάς του, να γίνετε ιεραπόστολοι μαθητές και μάρτυρες της τρυφερότητάς του ώστε  και άλλοι νέοι να έρθουν κοντά του, διότι Εκείνος είναι ο αιώνιος νέος, βιώνει τη χαρά της φιλίας του και οδηγεί μια ύπαρξη βασισμένη στην χριστιανική αδελφοσύνη και αλληλεγγύη».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου