Οι μετανάστες δεν είναι εμπόρευμα

Οι μετανάστες δεν είναι εμπόρευμα

Η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση τους, η ευρωπαϊκή συνεργασία για την αναζήτηση κοινών λύσεων: οι σκέψεις του Σεβασμιοτάτου  Agostinelli την παραμονή των δύο σημαντικά ευρωπαϊκά γεγονότα

Ο φάκελος των μεταναστών θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προκαταρκτικής συνάντησης μεταξύ 9 κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, εν αναμονή του Συμβουλίου της ΕΕ στις 28 Ιουνίου.

«Είθε να είναι μια στιγμή συνάντησης και ανταλλαγής» είναι η επιθυμία που εξέφρασε ο Σεβασμιότατος Franco Agostinelli, Επίσκοπος του Prato και απεσταλμένος της περιφερειακής Συνόδου της Ιεραρχίας της Τοσκάνης για τους Μετανάστες, η οποία πρακτορείο ειδήσεων Vatican News υπογραμμίζει το ρόλο της Ιταλίας, αλλά και την απαραίτητη βοήθεια στην υπόθεση των ροών από όλη την Ευρώπη, η οποία θα πρέπει, να δώσει δείγμα του «πολιτισμού της αγάπης.

Οι μετανάστες, δεν είναι εμπόρευμα αλλά άνθρωποι

Ο ιεράρχης εκφράζει επίσης μεγάλη ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μετανάστες και υπενθυμίζει ότι «δεν συζητούμε για εμπόρευμα αλλά για ανθρώπους». Είναι οι άνθρωποι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας. "Το πρόβλημα υπάρχει και η Ευρώπη αλλά και όλος ο ελεύθερος κόσμος  πρέπει να αντιμετωπίζει με σύνεση αυτό το πρόβλημα. Αυτή η αντιμετώπιση δεν αφορά ένα άτομο αλλά πρέπει να είναι συλλογική. Ο Σεβασμιότατος Agostinelli επαναλαμβάνει επίσης τις ευθύνες που έχουν όσοι σχετίζονται με εκείνους που επωφελούνται από την κατάσταση, αναφερόμενος στις κυβερνήσεις της Αφρικής και τις συμμορίες των διακινητών ανθρώπων.

Ευρώπη απόδειξε ότι είσαι το λίκνο του πολιτισμού

«Είναι ανάγκη να υπάρξουν κανόνες, αλλά πριν απ’ όλα  «η Ευρώπη που υπερηφανεύεται ότι είναι η κοιτίδα του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρέπει να το αποδείξει «με τα έργα.»

Εν όψει της προ-συνόδου κορυφής της Κυριακής, ο Σεβασμιότατος Agostinelli ελπίζει τα κράτη της Ευρώπης, από αντικειμενικές οφείλουν να υποκύψουν στο στη λογική του κοινού καλού και να λάβουν όλοι τις ευθύνες τους σ’ αυτή τη συνάντηση.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ANGELUS, Κυριακής 14ης Αυγούστου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή,14 Αυγούστου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας υπάρχει μια

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου