Οι Επίσκοποι της Γερμανίας γράφουν απ’ ευθείας στον Πρόεδρο

Οι Επίσκοποι της Γερμανίας γράφουν απ’ ευθείας στον Πρόεδρο

"Όλος ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Νικαράγουα. Παρακούμε δείξτε στον κόσμο  ότι είστε στην υπηρεσία του λαού σας και ότι σέβεστε την ελευθερία του!”.

Οι Επίσκοπο της Γερμανίας έστειλαν απ’ ευθείας επιστολή στον Πρόεδρο Ortegaμε ημερομηνία 26 luglio2018. Η επιστολή υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Γερμανίας, Καρδινάλιο Reinhard Marx, Αρχιεπίσκοπο  του Monaco και Frisinga.

Βία στις αρχές της δημοκρατίας

“Σχεδόν κάθε μέρα λαβαίνουμε μηνύματα για την αυξανόμενη βία  στην Νικαράγουα. Όσοι διαμαρτύρονται ειρηνικά συλλαμβάνονται, κακομεταχειρίζονται ή και δολοφονούνται. Σε όλη τη Χώρα  υπάρχει βία  εναντίον των αρχών της βασικής δημοκρατίας  και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Αυτή η κρατική και παρακρατική κατάχρηση εξουσίας  δικαιολογείται ως μία πρόληψη για τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Ο νέος όμως αντιτρομοκρατικός νόμος  επιβαρύνει ακόμη περισσότερο  την πολιτική κρίση”.

Σε ειρήνη και ελευθερία

Συνεχίζουν οι Επίσκοποι: “πριν από 39 χρόνια εσείς συμμετείχατε  στην επανάσταση εναντίον  του καθεστώτος  Somoza για να θέσετε τέλος  στην καταπίεση  του Νικαραγουανού λαού.  Αυτός ο λαός  θέλει να συνεχίσει  να ζει  σε ειρήνη και ελευθερία, συνοδευόμενος από την Καθολική Εκκλησία  που στέκεται κοντά του”.

Το ζητούμενο: φθάνει πια η βία, ας γίνει σεβαστή η ελευθερία της γνώμης.

Σας ζητούμε  να θέσετε τέλος  στην καταπιεστική  βία  και να γίνει σεβαστή  η ελεύθερη σύναξη των πολιτών και η έκφραση της γνώμης τους. Σας προτρέπουμε  να κάνετε, ότι είναι δυνατόν, για να σταματήσουν οι φόνοι που εγκαταλείπουν  νεκρούς στους δρόμους  και να ελευθερώσετε τους πολιτικούς κρατουμένους που άδικα κρατούνται. Σας παρακαλούμε να δώσετε ένα σημάδι ειρήνης και να επιστρέψετε στον εθνικό διάλογο. Όλος ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του προς την Νικαράγουα.  Σας παρακαλούμε  δείξτε στον κόσμο  ότι είστε στην υπηρεσία του λαού σας και ότι σέβεστε την ελευθερία του!”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου