Οι εφημέριοι του Χαλεπιού γράφουν στον Πάπα

Οι εφημέριοι του Χαλεπιού γράφουν στον Πάπα

Να σταματήσουν οι πόλεμοι και τα βάσανα  του λαού. Αυτή είναι η έκκληση που κάνουν οι εφημέριοι του  Αγίου Φραγκίσκου στο Χαλέπι, σε μία επιστολή  που απευθύνουν στον Πάπα Φραγκίσκο.  
Όπως αναφέρει το Ράδιο του Βατικανού, στην επιστολή  οι ιερείς υπενθυμίζουν την κατάσταση  των παιδιών, «που δε γνωρίζουν άλλο  από τον πόλεμο» και υποφέρουν  από έλλειψη  τροφής και φαρμάκων.
Στα πρόσωπά τους σπάνια παρατηρείται το χαμόγελο γράφουν οι εφημέριοι, που ευχαριστούν τον Ποντίφικα για το ότι ευρίσκεται κοντά τους με ιδιαίτερη προσοχή και πάνω από όλα για το τελευταίο μήνυμα  υπέρ της μη βίας  με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της ειρήνης της πρώτης   Ιανουαρίου.
«Προσευχόμαστε ακόμη και για εκείνους που μας κτυπούν και μας σκοτώνουν», διαβάζουμε στην επιστολή, «τα μόνα όπλα που χρησιμοποιούμε είναι η αγάπη, η αλήθεια και η προσευχή».

Εν τω μεταξύ στη Συρία, παρά τις κάποιες παραβιάσεις , φαίνεται να  διατηρείται η εκεχειρία που ισχύει  από προχθές με βάση μια  άμεση συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.  
Το Ράδιο του Βατικανού ενημερώνει  ότι η κατάπαυση του πυρός  έγινε σεβαστό κατά  90%  από όλες τις πλευρές που συμφωνήθηκε, εκτός από το Ισλαμικό Κράτος   και τις άλλες ομάδες των Τζιχαντιστών, που θεωρούνται τρομοκράτες δεν συμμετέχουν στην εκεχειρία.  

Σύμφωνα με το  Συριακό Παρατηρητήριο  για τα ανθρώπινα Δικαιώματα οι αντάρτες παραβίασαν την εκεχειρία  στις περιοχές  στην κεντρική περιοχή της Daraa, ενώ οι πιστές δυνάμεις στον Άσσαντ  κτύπησαν στα προάστια της Δαμασκού , στην Hama, Idlib και σε συνοικίες του Χαλεπιού.

Για χθες αναμενόταν η απόφαση του Συμβουλίου της Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών για να επικυρώσουν  τη συμφωνία εν όψει  μιας πολιτικής συμφωνίας της διαμάχης. Η ψήφος θα είναι αποφασιστική  για να σταθεροποιηθεί η εκεχειρία.
Η λύση που  προτάθηκε  από την Ρωσία, απαιτεί την έγκριση  της συμφωνίας  και ένα νέο βήμα προς την  ειρήνη  στην πρωτεύoυσα  kazaka Astana μεταξύ της Συριακής Κυβέρνησης  και αντιπάλους.
Θα ζητηθεί  επίσης μία ταχεία και άμεση  άφιξη  ανθρωπιστικής βοήθειας , μετά που ο  ΟΗΕ  προώθησε  το συναγερμό  για τις 7000 χιλιάδες  πολίτες που έμειναν πολιορκημένοι. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου