Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο τρίτος σταθμός του ποιμαντικού ταξιδιού του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου στα ακριτικά νησιά της Επισκοπής Χίου-Λέσβου- Σάμου ήταν στη Σάμου όπου έφθασε συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο Ταρασκεβιτς το μεσημέρι της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2019.

Το απόγευμα στις 6 τέλεσε στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, στο Βαθύ Σάμου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργσηε και ο εφημέριος Μυκόνου και Σάμου π. Ριχάρδος.

Ήταν το πρώτο ταξίδι του Αρχιεπισκόπου μετά τιε επαναστατικές εκδηλώσεις διαμρτυρίας των προσφύγων και μετανστών που φιλοξενούνται στο ακατάλληλο για ένα τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων στο Hot Spot του Βαθέως Σάμου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ένας πολύ καλός αριθμός μεταναστών, οι οποίοι και εμψύχωσαν τη θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στην ελληνική γλώσσα και μόνο στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνθηκε και στην γαλλική γλώσσα στους παρόντες πρόσφυγες και μετανάστες. Η ψαλμωδία τους και ο ενθουσιασμός τους με τον οποίο πάντοτε συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία ή σε άλλες λειτουργικές πράξεις πάντοτε ενθουσιάζει και δημιουργεί ένα καλό κλίμα προσευχής.

Η εντύπωσή μας είναι ότι υπάρχει ηρεμία τώρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Σάμου και  η εικόνα που παρουσιάζει είναι ηρεμίας και γαλήνης, μετά  τις πρόσφατες  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο των προσφύγων και μεταναστών όσο και των μόνιμων κατοίκων του νησιού που δεν αισθάνονται τόσο άνετα όταν υπήρχαν  αυτές οι διαμαρτυρίες τους στους δρόμους της πόλης.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου