Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο τρίτος σταθμός του ποιμαντικού ταξιδιού του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου στα ακριτικά νησιά της Επισκοπής Χίου-Λέσβου- Σάμου ήταν στη Σάμου όπου έφθασε συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο Ταρασκεβιτς το μεσημέρι της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2019.

Το απόγευμα στις 6 τέλεσε στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, στο Βαθύ Σάμου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργσηε και ο εφημέριος Μυκόνου και Σάμου π. Ριχάρδος.

Ήταν το πρώτο ταξίδι του Αρχιεπισκόπου μετά τιε επαναστατικές εκδηλώσεις διαμρτυρίας των προσφύγων και μετανστών που φιλοξενούνται στο ακατάλληλο για ένα τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων στο Hot Spot του Βαθέως Σάμου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ένας πολύ καλός αριθμός μεταναστών, οι οποίοι και εμψύχωσαν τη θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στην ελληνική γλώσσα και μόνο στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνθηκε και στην γαλλική γλώσσα στους παρόντες πρόσφυγες και μετανάστες. Η ψαλμωδία τους και ο ενθουσιασμός τους με τον οποίο πάντοτε συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία ή σε άλλες λειτουργικές πράξεις πάντοτε ενθουσιάζει και δημιουργεί ένα καλό κλίμα προσευχής.

 

Η εντύπωσή μας είναι ότι υπάρχει ηρεμία τώρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Σάμου και  η εικόνα που παρουσιάζει είναι ηρεμίας και γαλήνης, μετά  τις πρόσφατες  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο των προσφύγων και μεταναστών όσο και των μόνιμων κατοίκων του νησιού που δεν αισθάνονται τόσο άνετα όταν υπήρχαν  αυτές οι διαμαρτυρίες τους στους δρόμους της πόλης.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου