Ο Θεός με χρειάζεται!

6

Ο Θεός με χρειάζεται!

Ο Θεός θέλει να σώσει τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, την προσωπική και ομαδική ζωή του, την οικογενειακή του ιστορία, το λογικό του, την γυναίκα, τον άνδρα, τα ηθικά λάθη, τις ελλείψεις ελπίδας, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού θανάτου. Ο Χριστός δεν πέθανε στο σταυρό για να σώσει τον άνθρωπο μόνο απ’ τις ηθικές παραβάσεις. Ήρθε να τον σώσει από τον θάνατο και κάθε μορφή θανάτου.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη να ξανακούσουν αυτή την αγγελία του Χριστού. Το κάλεσμα κάποιου για μια ειδική αποστολή γεννιέται απ’ την εμπειρία της άφεσης. Είμαστε απόστολοι της ευσπλαχνίας του Θεού. Αυτό που ο Θεός δέχθηκε (- να υποφέρει τις βρισιές των ανθρώπων – ) συχνά επαναλαμβάνεται και το επιτρέπει, σ’ αυτούς που διάλεξε για να ολοκληρώσει το σχέδιό του και κάνει μεγάλα πράγματα. 
Αυτό ισχύει και για εμάς που δεν κάνουμε κάτι σπουδαίο, αλλά η εμπειρία της ευσπλαχνίας και το συχώριο της παράβασης – επαγγελματικής ή κάθε άλλου είδους – μπορεί να γίνει η αφετηρία ενός καινούριου τρόπου να ζήσουμε την υπευθυνότητά μας και συνάμα, από απλοί οπαδοί μιας ιδεολογίας να γίνουμε υπεύθυνοι – αρχηγοί – ενός σχεδίου που ο Θεός σιωπηλά, ξεκινά στις μέρες μας, με μας, για μας, αλλά όχι χωρίς εμάς. Έτσι αποφάσισε ο Θεός. Είμαστε εργαλεία στο έργο του. Είμαστε – εργαλεία – μικρά, αδύναμα, ανίκανα, αλλά μας χρειάζεται. Ο Θεός με χρειάζεται. Είμαι απαραίτητο εργαλείο για να συνεχίσει το έργο του.

π. Μάρκος Βιδάλης
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου