Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝΙΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝΙΑ

Χθες η ημέρα στο Περού ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία σε κλειστό κύκλο. Ακολούθησε η πτήση από Lima στο Puerto Maldonado στην καρδιά της δασικής Περουβιανής Αμαζονίας. Είναι η πρώτη φορά που ένας Πάπας  επισκέπτεται την Αμαζονία. 

Το κύριο θέμα αυτής της ιστορικής ημέρας στην Αμαζονία ήταν  το περιεχόμενο της Αποστολικής Εγκυκλίου  του Πάπα Φραγκίσκου για την προστασία του περιβάλλοντος που έχει τίτλο: “Laudato si” (Ευλογημένος να’ σαι). Στην Εγκύκλιο αυτή προτρέπει μεταξύ άλλων τους ανθρώπους  να ακούσουν την κραυγή  της γης, που κινδυνεύει  από τις ανθρώπινες δραστηριότητες  και να προστατεύουν τη δημιουργία.

Η κατάσταση στο Puerto Maldonado είναι ανησυχητική: οι ποταμοί  είναι σε υψηλό βαθμό μολυσμένοι εξ αιτίας της εξόρυξης των μεταλλευμάτων  και τα ψάρια, που είναι η βασική τροφή του λαού της Αμαζονίας,  είναι μολυσμένα και περιέχουν αυξημένες ποσότητες υδράργυρου.

Ο Πάπας  συνάντησε  τους λαούς  στην Αμαζονία  άκουσε τα προβλήματα τους  και τους παρέδωσε την  Εγκύκλιο "Laudato Si'" στις τοπικές γλώσσες τους. Μετά,  αργά το απόγευμα επέστρεψε  στη Lima, όπου  έγιναν οι προγραμματισμένες συναντήσεις  με τις Αρχές του Περού  και μια ιδιωτική  συνάντηση με τους Ιησουίτες Ιερομονάχους και Μοναχούς.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου