Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θέλει ένωση και με τους Ουνίτες!

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θέλει ένωση και με τους Ουνίτες!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Ειδήσεων «Ukrinform», ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατά το ταξίδι εργασίας στην περιφέρεια Χμελνίτσκυ, στις 19 Μαΐου 2018, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενώσεως των τεσσάρων πλέον μεγαλύτερων Εκκλησιών της Ουκρανίας: «Τέσσερις Εκκλησίες διχάζουν τη χώρα, ενώ μια Εκκλησία την ενώνει. Σαν τον καθαρό αέρα χρειαζόμαστε την ενότητα, μάλιστα με την εξωτερική επίθεση κατά του κράτους μας, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά».

Οι τέσσερις μεγαλύτερες ομολογίες της Ουκρανίας είναι: η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ουκρανίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο, οι δύο μη αναγνωρισμένες σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες ομάδες, δηλαδή το «Πατριαρχείο Κιέβου» με επικεφαλής τον Φιλάρετο Ντενισένκο, και η «Ορθόδοξη Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Ουκρανίας» με επικεφαλής τον Μακάριο Μαλέτιτς καθώς και η Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία της Ουκρανίας (Ουνίτες) με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ.

Είναι γνωστό, ότι προτού εκλεγεί Πρόεδρος της Ουκρανίας το 2014 ο Πέτρο Ποροσένκο ήταν Ορθόδοξος χριστιανός.

Το 2014 το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες, όπου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κοινωνεί από τον Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ σε Ελληνόρυθμο Καθολικό Ναό.

Παλαιότερα ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ δήλωσε ότι η αφοσίωση στην έδρα της Ρώμης, θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο ενότητας των Εκκλησιών στην Ουκρανία.

Πηγή: romfea.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου