Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Επισκέπτεται την Εκκλησία της Ρώμης

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Επισκέπτεται την Εκκλησία της Ρώμης

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Β΄ θα γίνει δεκτός σήμερα 23 Οκτωβρίου 29017  από τον Πάπα Φραγκίσκο.. Το ανάγγειλε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, το Ποντιφικό Συμβούλιο  για την προώθηση της ενότητας των Χριστιανών , μέσω ενός δελτίου τύπου  του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας.

Ο Πατριάρχης ο οποίος ευρίσκεται ήδη από χθες στη Ρώμη, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, συνοδεύεται  από τον Αρχιεπίσκοπο  κ. Αρίσταρχο, Διευθυντή της Πατριαρχικής Γραμματείας, από  τον Αρχιδιάκονο κ. Μάρκο  και τους Rami Moghrabie da Nader Elias Moghrabi.

Πρόκειται για την Τρίτη συνάντηση μεταξύ του Ποντίφικα  και του κκ Θεοφίλου Β. Είχαν συναντηθεί μια πρώτη φορά  στο Μάιο του 2014μ την ευκαιρία του προσκυνήματος  του Πάπα Φραγκίσκου στους Αγίους  Τόπους, μια δεύτερη φορά με την ευκαιρία  της πρωτοβουλίας για  την «Επίκληση για την ειρήνη « μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων   στις 8 Ιουνίου του ιδίου έτους  στους κήπους του Βατικανού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Βατικανού ο Πατριάρχης κκ Θεόφιλος Β  θα συναντήσει  στο Βατικανό  και τον Καρδινάλιο Γραμματέα της Αγίας Έδρας Pietro Parolin και τον Γραμματέα για τις σχέσεις με τα κράτη  τον Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher.

Προβλέπεται επίσης  μία συνάντηση με τον καρδινάλιο  Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των Χριστιανών  και με τον Καρδινάλιο Jean-Louis Tauran,  Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον  διάλογο μεταξύ των θρησκειών.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου