Ο Πάπας στους ηλικιωμένους και άρρωστους ιερείς: ευχαριστώ για τη μαρτυρία σας

10

Ο Πάπας στους ηλικιωμένους και άρρωστους ιερείς: ευχαριστώ για τη μαρτυρία σας

Ο Πάπας στους ηλικιωμένους και άρρωστους ιερείς: ευχαριστώ για τη μαρτυρία σας

Μια ημέρα προσευχής και αδελφότητας με τους ηλικιωμένους και άρρωστους ιερείς. Ο Πάπας Φραγκίσκος χαίρεται και συγχαίρει την πρωτοβουλία που πραγματοποιείται φέτος στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Καραβάγκι, στην επαρχία του Μπέργκαμο, στην οποία συμμετέχουν και οι επίσκοποι της Λομβαρδίας:
Αυτή η προσοχή των ποιμένων στο σωματικά πιο εύθραυστο μέρος του πρεσβυτέρου τους είναι όμορφη. Στην πραγματικότητα, είναι οι ιερείς που, την προσευχή, την ακρόαση, την προσφορά της ταλαιπωρίας τους, εκτελούν μια ουσιαστική διακονία στις Εκκλησίες σας.

Ευχαριστώ για την αφοσίωσή σας
Ο Πάπας ευχαριστεί τους εθελοντές της UNITALSI που συμμετείχαν στην οργάνωση της συνάντησης. Εκφράζουν, παρατηρεί, “την ευγνωμοσύνη όλων των ανθρώπων του Θεού προς τους ιερείς τους”. Στη συνέχεια απευθύνεται στους ιερείς:
Και πάνω απ ‘όλα σε σας, αγαπητοί συνάδελφοι που ζείτε την περίοδο των γηρατειών ή την πικρή ώρα της ασθένειας, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ για την μαρτυρία της πιστής αγάπης σας στο Θεό και στην Εκκλησία. Σας ευχαριστώ για τη σιωπηλή αναγγελία του ευαγγελίου με τη ζωή σας. Σας ευχαριστώ γιατί είστε μια ζωντανή προσφορά στην αξιοποίηση του μέλλοντος της Εκκλησίας.

Η εμπειρία της επισφάλειας κατά την πανδημία
Στο μήνυμα, ο Πάπας περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν πρόσφατα όλοι λόγω των περιορισμών που προκλήθηκαν από την πανδημία: περιορισμένοι χώροι, βαρετές μέρες, απόσταση από τους αγαπημένους, φόβος μετάδοσης, αντίληψη της ευαισθησίας μας. «Βασικά, γράφει, γνωρίζουμε τι βιώνουν καθημερινά ορισμένοι από εσάς, καθώς και πολλοί άλλοι ηλικιωμένοι». Και συνεχίζει:
Ελπίζω πραγματικά ότι αυτή η περίοδος θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι, πολύ περισσότερο από το να καταλαμβάνουμε χώρο, είναι απαραίτητο να μην χάνουμε το χρόνο που μας δίνεται και μας βοηθά να απολαμβάνουμε την ομορφιά του να συναντούμε τον άλλο, να θεραπεύουμε από τον ιό της αυτάρκειας. Ας μην ξεχάσουμε αυτό το μάθημα!

Ο Κύριος φέρνει τον σταυρό μαζί μας
Πολλοί σε εκείνη την περίοδο «ύψωσαν το βλέμμα τους στον Παράδεισο», γράφει ο Φραγκίσκος, αυτό που έζησαν «μπορεί να είναι μια εμπειρία καθαρμού». Όπως είναι τα βάσανα γι’ αυτούς τους ιερείς:
Επίσης, για την ιερατική μας ζωή, η αδυναμία μπορεί να είναι σαν μια φωτιά που μας ανυψώνει στο Θεό και ταυτόχρονα μας αγιάζει. Δεν φοβόμαστε να υποφέρουμε: ο Κύριος φέρνει τον σταυρό μαζί μας!

Η προσευχή του Φραγκίσκου για τους ιερείς που πέθαναν από τον κορωνοϊό
Στο τέλος του μηνύματός του, ο Πάπας εμπιστεύεται όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση στην Παναγία, ενώ στην προσευχή του εμπιστεύεται στη μητέρα των ιερέων, “τους πολλούς ιερείς που πέθαναν από αυτόν τον ιό και εκείνους που βρίσκονται στην περίοδο της θεραπείας τους”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου