Ο Πάπας σε ορθοδόξους ιερείς και μοναχούς

Ο Πάπας σε ορθοδόξους ιερείς και μοναχούς

Να μοιραζόμαστε τα δώρα του Αγίου Πνεύματος, τόνισε ο ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες σε μια επίσκεψη μελέτης νέων ιερέων και μοναχών των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και τους ενθάρρυνε να μοιραστούν το δώρο του Πνεύματος καθώς μαθαίνουν περισσότερα για την Καθολική Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, 18 νέοι ορθόδοξοι ιερείς και μοναχοί περνούν αυτήν την εβδομάδα στη Ρώμη κατόπιν πρόσκλησης του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Η επίσκεψη μελέτης αποσκοπεί στην εμβάθυνση της κατανόησης της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσόρισε την ομάδα στο Βατικανό την Παρασκευή και βρήκε την ευκαιρία να στείλει ένα ειδικό χαιρετισμό στους αρχηγούς των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

"Κάθε επίσκεψη φέρνει μια ανταλλαγή δώρων", είπε ο Πάπας. Υπενθύμισε την επίσκεψη της Μαρίας στην ξαδέρφη της Ελισάβετ για να μοιραστεί τη χαρά της με το δώρο του Θεού.

«Όπως η Μαρία και η Ελισάβετ», είπε, «οι εκκλησίες φέρνουν μαζί τους μια ποικιλία δώρων του Πνεύματος, για να μοιραστούν την αμοιβαία χαρά και το όφελος».

Η επίσκεψη της Ορθόδοξης Ομάδας στη Ρώμη, είπε ο Πάπας, είναι τόσο μια ευκαιρία να μάθετε για την Καθολική Εκκλησία όσο και "μια ευκαιρία για τους Καθολικούς να λάβουν το δώρο του Πνεύματος που φέρνετε".

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνέχισε να ευχαριστεί τον Θεό για τη χάρη που δόθηκε στην ομάδα.

"Τα πάντα ξεκινούν εκεί", είπε, "με την αναγνώριση της χάριτος, με την αναγνώριση του ευγενικού έργου του Θεού, με την πεποίθησή μας ότι είναι η πηγή της καλοσύνης μέσα μας".

Και μάλιστα το αποκάλεσε "την ομορφιά του χριστιανικού οράματος της ζωής".

Ο Πάπας είπε ότι ήταν ευγνώμων στον Θεό για την "μαρτυρία που έδωσαν οι Ανατολικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σας”.

"Για σας υπάρχουν Εκκλησίες που έχουν σφραγίσει την πίστη τους στον Χριστό με αίμα και που συνεχίζουν να σπέρνουν σπόρους πίστης και ελπίδας, ακόμη και σε περιοχές συχνά, που εκδηλώνονται τραγικά γεγονότα από βία και πόλεμο".

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι νέοι ορθόδοξοι ιερείς και μοναχοί θα έχουν μια θετική εμπειρία από την Καθολική Εκκλησία και την πόλη της Ρώμης.

"Η παρουσία σας," κατέληξε, "να γίνει ένας μικρός αλλά γόνιμος σπόρος που θα φέρει καρπούς σε μια ορατή κοινωνία μεταξύ μας, σε αυτή την πλήρη ενότητα που ο Ιησούς επιθυμεί θερμά".

Η ομάδα μελέτης απαρτίζεται από 3 μέλη από την Κοπτική Εκκλησία, την Αρμενική Αποστολική Εκκλησία, την ΣυρΟρθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας, την Αιθιοπική Εκκλησία και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Μαλάνκαρα (Ινδία)

Προέρχονταν από την Αίγυπτο, την Αρμενία, το Λίβανο, τη Συρία, την Ινδία και την Αιθιοπία

Του Μάνώλη Κείου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

8η Κυριακή του Έτους

8η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ  Ψλ 18 [17], 19-20                         Ο Κύριος έγινε το στήριγμά μου, και στ’ ανοιχτά με οδήγησε,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου