Ο Πάπας κοντά στη Νικαράγουα μετά την επίθεση στον Καθεδρικό Ναό

5

Ο Πάπας κοντά στη Νικαράγουα μετά την επίθεση στον Καθεδρικό Ναό

Ισχυρή είναι η σκέψη που απεύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος, στους Νικαράγουους μετά την προσευχή του Angelus, όταν αναφέρθηκε στην επίθεση την περασμένη Παρασκευή εναντίον του Καθεδρικού Ναού της Managua, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, αλλά η οποία κατέστρεψε έναν σταυρό τεσσάρων αιώνα:
Σκέφτομαι τους ανθρώπους της Νικαράγουας που υποφέρουν από την επίθεση στον Καθεδρικό Ναό της Μανάγκουα, όπου η σεβαστή εικόνα του Χριστού έχει σχεδόν καταστραφεί, η οποία συνόδευσε και υποστήριξε τη ζωή των πιστών ανθρώπων κατά τη διάρκεια των αιώνων. Αγαπητοί φίλοι της Νικαράγουας, είμαι κοντά σας και προσεύχομαι για σας.
Η επίθεση εναντίον του Καθεδρικού Ναού της πρωτεύουσας της Νικαράγουας χαρακτηρίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο της πόλης, Leopoldo Brenes “μια τρομοκρατική πράξη” που τραυμάτισε βαθιά την Καθολική κοινότητα της Νικαράγουας. Για την Αρχιεπισκοπή, το κοκτέιλ Molotov που έριξε ένας άνδρας με κουκούλα μέσα στο Ναό, στο παρεκκλήσι του Αίματος του Χριστού, πρέπει να θεωρηθεί ως «προμελετημένη πράξη». Μπροστά σε αυτόν τον σταυρό, ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β ‘είχε σταματήσει να προσευχηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που το 1996 τον είχε φέρει στη Νικαράγουα, στη Γουατεμάλα, στο Ελ Σαλβαδόρ και στη Βενεζουέλα και τα λόγια της παρηγοριάς του Πάπα Φραγκίσκου φτάνουν σε μια χώρα που σήμερα συγκεντρώνεται στην προσευχή , για μια ημέρα “ικεσίας και δακρύων”, που καλείται από τον Καρδινάλιο Πρηνές.
Τους τελευταίους μήνες οι Ναοί της Νικαράγουας υπέστησαν διάφορους τύπους βανδαλισμού. Οι επίσκοποι της CELAM, της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Λατινικής Αμερικής, ζητούν να γίνουν προσπάθειες να ζουν με ειρήνη και αρμονία σε μια εποχή που, στη χώρα της Λατινικής Αμερικής υφίσταται μια ισχυρή πολιτική και κοινωνική κρίση, υπάρχει μια ατμόσφαιρα βίας και εκφοβισμού των Καθολικών Χριστιανών.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου