Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος 2ος άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στην Εκκλησία

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος 2ος άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στην Εκκλησία

“Επιθυμώ να εκφράσω την εκτίμησή μου για τις ποιμαντικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες που προωθεί η Εκκλησιαστική Επαρχία της Alba με σκοπό να γίνει μνεία της διδασκαλίας και του παραδείγματος της ζωής ” του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου 20υ, που “που άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στην Εκκλησία και στην πολιτεία”.

Αυτό γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος σε μία επιστολή που απεύθυνε στον Επίσκοπο της Alba, Σεβασμιότατο Marco Brunetti, με την ευκαιρία της 40ης επετείου της εκλογής Αγίου Πάπα στην Έδρα του Karol Wojtyla του σημερινού Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου 2ου στην έδρα του Αγίου Πέτρου Πέτρου.

Στην επιστολή που έστειλε με ημερομηνία 1η Αυγούστου 2018, ο Ποντίφικας εύχεται αυτή η πρωτοβουλία του Συνεδρίου που προβλεπόταν να γίνει στις 13 Οκτωβρίου 2018, να προκαλέσει την “την επιθυμία να αφιερωθεί με ιεραποστολική θέρμη στην υπηρεσία του Ευαγγελίου και να βοηθήσει τους διοργανωτές και τους συνέδρους να της 13 Οκτωβρίου να αποκαλύψουν μαρτυρία πιστότητας και στο Θεό και αγάπης προς τον άνθρωπο αυτού του σεβάσμιου Προκατόχου μου και να ενθαρρύνει όλους , ιδιαίτερα τους νέους να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες στον Ιησού Χριστό για μια γενναιόδωρη αλληλεγγύη”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου