Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Αγία Λουκία

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Αγία Λουκία


Το απόγευμα της Παρασκευής  22 Σεπτεμβρίου 2017, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφτηκε  ξαφνικά το «Ίδρυμα Αγία Λουκία» στη Ρώμη, ένα Κέντρο υψηλής ειδικότητας ι στην νευροχειρουργική επιστήμη  με ασθενείς που έχουν κινητικά και διανοητικά προβλήματα . Αυτό αναφέρεται σε μία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας.

Το Κέντρο αυτό που βρίσκεται στην Ardeatina 306 αντιμετωπίζονται διάφορες μορφές παθολογικής αναπηρίας  που προέρχονται από εγκεφαλικά επεισόδια, τραύματα του νωτιαίου μυελού, ασθένεια Parkinson και μυελοπάθεια, ιδιαίτερα σκλήρυνση κατά πλάκας.

Κατά την άφιξή του που έγινε γύρω στις 4 το απόγευμα, ο Ποντίφικας έγινε δεκτός «με χαρά» από τα άτομα τα οποία βρέθηκαν στο χώρο στάθμευσης του Κέντρου  και στη συνέχεια από τη Διευθύντρια  του Κέντρου, Maria Adriana Amadio και τον Γενικό Διευθυντή, Edoardo Alesse.

«Ιδιαίτερα συγκινητική» , αναφέρει η ανακοίνωση του Βατικανού, ήταν η επίσκεψη στο τμήμα αποκατάστασης παιδιών με νευρολογικές διαταραχές, όπου ο Πάπας σταμάτησε και αστειεύτηκε με τους μικρούς ασθενείς και επίσης αντάλλαξε «μερικά λόγια συμπαράστασης και παρηγοριάς» με τους γονείς παρόντες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος παρευρέθηκε «με πολύ ενδιαφέρον»  στις ασκήσεις  των παιδιών, που είναι απαραίτητες για να μπορέσουν να αποκτήσουν ή να ανακτήσουν την κινητική τους σταθερότητα.

Ο Άγιος Πατέρας στη συνέχεια επισκέφθηκε το τμήμα  με τους νεαρούς ασθενείς (15-25 ετών) τετραπληγικούς και παραπληγικούς, μερικοί από τους οποίους τραυματίστηκαν σε τροχαία ατυχήματα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε επίσης το γυμναστήριο για την αποκατάσταση των ηλικιωμένων.

Πριν από την επιστροφή του στο Βατικανό, ο Ποντίφικας πήγε να προσευχηθεί στο παρεκκλήσι του Ιδρύματος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνοδευόταν  από τον Αρχιεπίσκοπο Rino Fisichella, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Νέου Ευαγγελισμού.

Με τη λεπτή αυτή χειρονομία του, ο Άγιος Πατέρας θέλησε  να συνεχίσει την  πρωτοβουλία του για την «Παρασκευή της Ευσπλαχνίας» που είχε αποφασίσει να κάνει κατά τη διάρκεια της Ιωβηλαίο έτος της Ευσπλαχνίας (8 Δεκ 2015 – 20 Νοέμβρη 2016), επισκεπτόμενος αιφνιδιαστικά εγκαταστάσεις ή ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται σε φυσικό και κοινωνικό αποκλεισμό.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου