Ο Πάπας Φραγκίσκος επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία 8 Κινέζους Επισκόπους

Ο Πάπας Φραγκίσκος επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική  κοινωνία 8 Κινέζους Επισκόπους

Την ημέρα της Συμφωνίας της Αγίας Έδρας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος απεφάσισε να επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία τους Επισκόπους που είχαν χειροτονηθεί χωρίς την Ποντιφική έγκριση.

Με σκοπό να στηριχθεί η αγγελία του Ευαγγελία στην Κίνα, ο Πάπας Φραγκίσκος απεφάσισε να επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία τους επίσημους Επισκόπους που είχαν χειροτονηθεί χωρίς την έγκριση του Αγίου Πατέρα. Οι Επίσκοποι είναι: S.E. Mons. Giuseppe Guo Jincai, S.E. Mons. Giuseppe Huang Bingzhang, S.E. Mons. Paolo Lei Shiyin, S.E. Mons. Giuseppe Liu Xinhong, S.E. Mons. Giuseppe Ma Yinglin, S.E. Mons. Giuseppe Yue Fusheng, S.E. Mons. Vincenzo Zhan Silu e S.E. Mons. AntonioTu Shihua, O.F.M. (ο οποίος απεβίωσε στις 4 Ιανουαρίου, και πριν κοιμηθεί είχε εκφράσει την επιθυμία του να συμφιλιωθεί με την Αποστολική Έδρα).

Ο Πάπας Φραγκίσκος εύχεται ότι με τις ληφθείσες αποφάσεις, να καταστεί δυνατό να ξεκινήσει μία νέα διαδικασία που θα επιτρέψει να ξεπεραστούν οι πληγές του παρελθόντος πραγματοποιώντας την πλήρη κοινωνία όλων των Κινέζων Καθολικών.

Η Καθολική κοινότητα στην Κίνα καλείται να ζήσει σε πλήρη αδελφική συνεργασία, για να φέρει με νέα δέσμευση την αγγελία του Ευαγγελίου. Πράγματι , η Εκκλησία υπάρχει για να δίνει μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό και τη συγχωρητική και σωτήρια Αγάπη του Θεού Πατέρα.

 +Ν

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου