Ο Πάπας φέρνει μήνυμα ειρήνης στο Περού

Ο Πάπας φέρνει μήνυμα ειρήνης στο Περού

Μία επίσκεψη που πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα λεπτή στιγμή  για το Περού τόσο από πολιτικής πλευράς όσο και οικονομικής.

Το Περού είναι μία Χώρα  πληγωμένη από διαιρέσεις  και πολιτικές τάσεις. Σ’ αυτό το σκηνικό, ο Πάπας Φραγκίσκος φέρνει  ένα μήνυμα ενότητας. Αυτό υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας Εξωτερικών Υποθέσεων της Χώρας του Περού.Eric Anderson:

Απ.– Για μας είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε μια Καθολική Χώρα   και ο Πάπας έρχεται  σε μια στιγμή πολύ σημαντική  από πλευράς πολιτικής και οικονομικής: φέρνει ένα μήνυμα  ενότητας, ελπίδας.: αυτό περιμένει ο λαός από τον Άγιο Πατέρα.  Η λέξη ενότητα  τα λέει όλα:  γερουσία και κοινοβούλιο διηρημένοι, ο Πρόεδρος έχει προβλήματα με τη γερουσία ….. πολιτικά είναι διηρημένη αυτή η Χώρα. Ελπίζουμε λοιπόν ότι η προσωπικότητα του Πάπα  και το μήνυμά του:  unidos por la esperanza – να ξεχάσουν όλοι τα πολιτικά προβλήματα  και να επιστρέψουμε  και να γίνουμε ένας ενωμένος λαός που για να υποδεχθεί τον Πάπα.

Ερ. – Μια εμβληματική και συνθετική εικόνα του Περουβιανού λαού…..

Απ.– Είναι ένας λαός  που πολύ θρησκεύεται και πιστεύει . Σ'  εμάς αρέσει να δεχόμαστε …. Είναι ένας λαός που πιστεύει  στο γεγονός  ότι εμείς είμαστε μία Χώρα  που διαθέτει ότι χρειάζεται για να πάει εμπρός. . Αυτό που εμείς θέλουμε  ως λαός, είναι  μία ανάπτυξη  που θα εκμηδενίσει τη φτώχεια . Σ’ αυτό το πλαίσιο θέλουμε να υποδεχθούμε τον Πάπα ώστε να αισθανθεί σαν στο σπίτι του.

Ερ. – Από το Περού ξεκίνησε μια όμορφη ιστορία  πίστης.

Απ. – Ναι: έχουμε τρεις Αγίους. Την Αγία Rosa da Lima, τον Αδελφό Martin de Porres και επίσης τον Άγιο Turibio de Mogrovejo, είναι άγιοι που συμμεριζόμαστε  με όλη την Αμερική  και με όλο τον κόσμο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου