Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ, Ο ΘΕΟΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η … ΑΝΟΗΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ

Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ, Ο ΘΕΟΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η… ΑΝΟΗΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ

Η οργή του βραζιλιάνου Προέδρου Μπολσονάρου ήταν “αναμενόμενη”
Το Μετασυνοδικό Κείμενο για την Αμαζονία που δημοσιεύθηκε, με υπογραφή Πάπα Φραγκίσκου, την 12η Φεβρουαρίου, ζητά, αυτό που όλοι περίμεναν, μια οικολογική προσέγγιση της περιοχής, διατήρηση του οικοσυστήματος και σεβασμό στον αυτόχθονα πληθυσμό. Ο κατηγορηθείς για τη ραγδαία αύξηση των πυρκαγιών στην περιοχή Πρόεδρος κατηγόρησε τον Πάπα ότι μιλά “ως η Αμαζονία να είναι δική του”, προφήτευσε την καταστροφή του καθολικισμού, διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν κατηγορούν και την Αυστραλία για τις φονικές πυρκαγιές και χαρακτήρισε την Green Peace ως σκ… Με λίγα λόγια, για όλα φταίνε οι άλλοι
Η γενιά μου θεωρούσε ότι ο Θεός είναι … βραζιλιάνος μόνο στο ποδόσφαιρο και αυτό έχει πλέον εκλείψει! Αν αποφασίσουμε να σοβαρευτούμε θα καταλάβουμε ότι για να συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη πρέπει να τον σεβαστούμε και να λάβουμε μέτρα διατήρησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του. Οχι γιατί το λέει ο Πάπας αλλά η λογική και οι επιστήμονες, ανεξαρτήτως εθνικότητας !
Αν παραμένουμε κοντόφθαλμοι “ θα μας φταίνε” οι οικολογικές οργανώσεις και “εκείνο το αναιδές κορίτσι” η Γκρέτα, όπως για το προσφυγικό, κατά τους λα'ι'κιστές πολιτικούς της Ευρώπης φταίνε οι ΜΚΟ !
Φυσικά όλοι κατάλαβαν ότι η οργή του Μπολσονάρου κατά του Πάπα είχε, κατά βάση, άλλη αιτία : την, κατ' ιδίαν, συνάντηση του Φραγκίσκου με τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα. Ο ακόμα δημοφιλής, πρώην συνδικαλιστής, Λούλα, αποφυλακισθείς, περιμένοντας τη δίκη του στο Ανώτατο Δικαστήριο, έλαβε άδεια να επισκεφθεί τον Πάπα (και την ιταλική πολιτική και συνδικαλιστική ηγεσία) στη Ρώμη.
Η συνάντηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από θέματα οικολογίας οικονομίας και δικαιωμάτων, με τον Λούλα να δηλώνει οπαδός της συνάντησης επιστημόνων που έχει καλέσει ο Πάπας στην Ασσίζη, “με σκοπό να μπουν νέοι κανόνες στην παγκόσμια οικονομία”, και “ ένα από τα βασικά όντα που οδεύει προς εξαφάνιση είναι ο άνθρωπος και ειδικά οι φτωχοί.
Αν όλα τα ανθρώπινα όντα είχαν τα κότσια του Πάπα, στα 84 χρόνια του, θα μπορούσαν να βρεθούν πιο εύκολα λύσεις ” Οι φωτογραφίες των 2 ανδρων επαναφέρουν τον πρώην Πρόεδρο στη διεθνή σκηνή και αυτό εξοργίζει τον νύν, που μάλλον δε βλέπει τους πολίτες της Βραζιλίας ευχαριστημένους με την ως τώρα πολιτική του…

Πληροφόρηση και φωτό από τη συνάντηση Πάπα – Λούλα από διεθνή τύπο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου