Ο ΠΑΠΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ SANTIAGO

Ο ΠΑΠΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ  SANTIAGO

Το αεροπλάνο με τον Άγιο Πατέρα προσγειώθηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στο Santiago της Χιλής που είναι ο πρώτος σταθμός του αποστολικού ταξιδιού στην Λατινική Αμερική.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Χιλής, Michelle Bachelet, και ο Καρδινάλιος Ricardo Ezzati Andrello. Ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι και ένας παραδοσιακό τραγούδι  από ένα κοριτσάκι που συνοδευόταν από μία ορχήστρα

Ο Άγιος Πατέρας στη συνέχεια μετακινήθηκε με αυτοκίνητο μέχρι  το Ναό του San Luigi Beltràn de Pudahuel, στην ανατολική περιφέρεια του Santiago. Εκεί έμεινε για λίγο να προσευχηθεί  στο μνήμα  του  Mons. Enrique Alvear Urrutia, βοηθού επισκόπου του που απεβίωσε  το έτος 1982, και αποκαλείτο «ο επίσκοπος των φτωχών». 

Με αυτοκίνητο στη συνέχεια έφθασε στην έδρα της Αποστολικής  Νουντσιατούρας όπου και έγινε δεκτός από ένα μεγάλο αριθμό πιστών. Οι πρώτες δημόσιες συναντήσεις του Πάπα  είχαν προγραμματιστεί για χθες Τρίτη 16 Ιανουαρίου. Ο Άγιος Πατέρας  συνάντησε τις πολιτικές Αρχές, την Πρόεδρο.

Η επίσκεψή του στη Χιλή αναμενόταν με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της Χιλής διότι περίμεναν ενθαρρυντικά λόγια γεμάτα   από ελπίδα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου