Ο Πάπας διανέμει στους δημοσιογράφους εν πτήση για Χιλή τη φωτογραφία του μωρού από το Ναγκασάκι

Ο Πάπας διανέμει στους δημοσιογράφους εν πτήση για Χιλή τη φωτογραφία του μωρού από το Ναγκασάκι

Η διανεμημένη από τον Δεκέμβριο με τη μορφή μικρής κάρτας, εικόνα αποτελεί προειδοποίηση ενάντια σε οποιαδήποτε σύγκρουση καθώς και τον φόβο για τον  «τρίτο ενδεχόμενο παγκόσμιο πόλεμο» που σήμερα συγκλονίζει τον κόσμο

Στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν σήμερα, στην πτήση αναχώρησης από το Fiumicino η οποία κατευθύνθηκε στο Σαντιάγκο της Χιλής, πρώτο σταθμό του αποστολικού ταξιδιού στην Χιλή και στο Περού, ο Πάπας θέλησε να διανείμει τη φωτογραφία του μικρού παιδιού που μετά τον ατομικό βομβαρδισμό της πόλης Ναγκασάκι, το 1945, μεταφέρει το νεκρό αδελφάκι του, το οποίο κουβαλά δεμένο στην πλάτη του, περιμένοντας την αποτέφρωση των νεκρών.

Η ατομική βόμβα δεν κατευθυνόταν στο Ναγκασάκι. Το ξεχασμένο «θαύμα» του Kokura

Μια ωμή εικόνα, του φωτογράφου από τις Η.Π.Α. Joseph Roger O’Donnell, την οποία ο Πάπας έδωσει στην κυκλοφορία ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου, αναπαράγοντάς τη σε μια μικρή κάρτα και συνοδευόμενη από λόγια πικρά: «Ο καρπός του πολέμου». Στη συνέχεια, μια διδασκαλία στα Ισπανικά η οποία υπογράμμιζε την απελπισία του μικρού παιδιού και η οποία εκφραζόταν «με την κίνηση του να δαγκώνει τα χείλη του, τα οποία έτρεχαν αίμα». Τέλος η υπογραφή «Franciscus».

Ένα μήνυμα δυνατό από μέρους του Ποντίφικα για να καταγγείλει τα καταστροφικά αποτελέσματα των συγκρούσεων – κάθε είδους σύγκρουσης – και την ανησυχία του γι αυτόν τον «αποσπασματικό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» που σήμερα, όπως επανειλημμένα έχει πει, συγκλονίζει τον κόσμο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου