Ο νέος Καρδινάλιος στο Βατικανό με τον Ιμάμη και τον ευαγγελικό Πάστορα.

Ο νέος Καρδινάλιος στο Βατικανό με τον Ιμάμη και τον ευαγγελικό Πάστορα.

Ο αρχιεπίσκοπος του Μπανγκουί, ο Σεβασμιότατος Dieudonné Nzapalainga, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ερχόμενου Νοεμβρίου στις 19 του μήνα, στο Βατικανό όπου θα γίνει καρδινάλιος από τον Πάπα Φραγκίσκο, θα συνοδεύεται από τον Ιμάμη και τον ευαγγελικό Πάστορα της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής  Δημοκρατίας.

Αυτό έμαθε ο απεσταλμένος της Tv2000, ο Maurizio Di Schino,  κατά την τελετή λήξης του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας. Το Μπανγκουί, επονομάστηκε πνευματική πρωτεύουσα του κόσμου, έγινε ένα από τα σύμβολα του Άγιου Έτους με το άνοιγμα από μέρους του Πάπα Φραγκίσκου, της πρώτης Άγιας Πόρτας τον περασμένο Νοέμβριο στις 29.

Ο Σεβασμιότατος Nzapalainga, ο Ιμάμης και ο ευαγγελικός Πάστορας αποτελούν μια πραγματική διαθρησκευτική πλατφόρμα στο Μπανγκουί. Τρεις «φίλοι της ειρήνης» που αγωνίζονται από κοινού για να φέρουν την κανονικότητα στη Χώρα. Γι αυτό ο αρχιεπίσκοπος ήθελε πολύ να τον συνοδεύσουν οι δύο «φίλοι» του, το ερχόμενο Σάββατο στο Βατικανό. Ο Ιμάμης και ο ευαγγελικός Πάστορας ήταν παρόντες χτες, στην Λειτουργία για το κλείσιμο του Άγιου Έτους, στιγμιότυπα της οποίας μεταδόθηκαν απευθείας από το κανάλι CEI.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «όποιος κάνει κακό δε θα κληρονομήσει τη ζωή. Πολλοί δίκαιοι έχουν πεθάνει και το αίμα τους δεν χύθηκε μάταια. Αυτά τα άτομα είναι οι άγγελοι φύλακες της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και μεσιτεύουν για εμάς, ενώπιον του

«Καθένας από εμάς – συνέχισε ο αρχιεπίσκοπος – πρέπει να είναι μεσολαβητής ειρήνης και φορέας συγχώρεσης και ευσπλαχνίας». Ο κόσμος που ήταν παρόν χαιρέτησε αυτά τα λόγια με ένα μεγάλο χειροκρότημα.

«Βρίσκομαι εδώ, πολλά χρόνια – είπε στα μικρόφωνα της TV2000 ο ιεραπόστολος του Καρμήλου, ο πατέρας Federico Trinchero – αλλά δεν έχω ξαναδεί μια τέτοια Λειτουργία. Βιώσαμε την ίδια χαρά με εκείνη της επίσκεψης του Πάπα. Ο επίσκοπος ήταν πραγματικά σε φόρμα,  έκανε μια όμορφη και συγκεκριμένη ομιλία μιλώντας στην καρδιά των Κεντροαφρικανών. Ζήτησε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και ο καρπός του Ιωβηλαίου να είναι η ειρήνη. Έκανε τους πιστούς να τραγουδήσουν και να χορέψουν ακόμη και τον Κεντροαφρικανό Πρωθυπουργό και τους μουσουλμάνους εκπροσώπους που κάθονταν στους πρώτους πάγκους».

«Ο αρχιεπίσκοπος είναι ένα πραγματικό λιοντάρι: Η μεταφορά δε μου φαίνεται υπερβολική», δηλώνει ο ιεραπόστολος. «Η ομιλία και ο τρόπος με τον οποίο τέλεσε τη λειτουργία ήταν ένας πραγματικός βρυχηθμός που θέρμανε τις ψυχές. Δε φοβήθηκε να πει ποια είναι τα αληθινά προβλήματα της Χώρας. Ήταν πολύ συγκεκριμένος και επανέλαβε ότι μόνο το θάρρος να συγχωρούμε μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τον πόλεμο».

ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΝΟΥ

  Εξελέγη Πάπας το 230, περίοδο που ο χριστιανισμός κατόρθωσε να οργανωθεί καθώς ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος ήταν αρκετά ανεκτικός με το θρησκευτικό ζήτημα. Εντούτοις,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου