Ο Matteo Bruni Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας

Ο Matteo Bruni Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας

Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε τον Matteo Bruni Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, από τις 22 Ιουλίου. Γεννημένος στις 23 Νοεμβρίου 1976 στο Winchester (Μεγάλη Βρετανία), ο Matteo Bruni αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης στις σύγχρονες και σύγχρονες ξένες γλώσσες και λογοτεχνίες. Εργάζεται από τον Ιούλιο του 2009 στο Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, όπου παρακολούθησε τις εργασίες διαπίστευσης δημοσιογράφων και τη διαχείριση επιχειρησιακών ανακοινώσεων στον Τύπο ως συντονιστής του Τμήματος Διαπίστευσης. Τον Δεκέμβριο του 2013 αναλάμβανε την ευθύνη για την οργάνωση και τη συνοδεία του Τύπου που έγινε δεκτός στην παπική πτήση με αφορμή τα ταξίδια του Αγίου Πατέρα εκτός Ιταλίας.
Στις αρχές του 2016, έγινε συντονιστής του τομέα των Επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Διαπίστευσης του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, συντονίζοντας τη συμμετοχή του Τύπου στις διάφορες εκδηλώσεις του Ιωβηλαίου του Έλεος. Έχει συμμετάσχει εδώ και αρκετό καιρό, στον εκκλησιαστικό χώρο, σε έργα ανθρωπιστικής συνεργασίας και σε προγράμματα υποστήριξης των ηλικιωμένων. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Εκτός από τα ιταλικά, ξέρει αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά.
Ο Πάπας έχει διορίσει τους Alessandro Gisotti και Sergio Centofanti αναπληρωτές διευθυντές της εκδοτικής διευθύνσεως του τμήματος επικοινωνίας, αρχής γενομένης από τις 22 Ιουλίου.

Ο Alessandro Gisotti, γεννημένος στη Ρώμη, 45 ετών, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Απόφοιτος της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο "La Sapienza" της Ρώμης το 1999, είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος. Μετά από μια εμπειρία στο Γραφείο Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών στη Ρώμη, άρχισε να εργάζεται ως συντάκτης στο ραδιόφωνο του Βατικανού το έτος 2000. Από το 2011 έως το 2016 ήταν αναπληρωτής συντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού. Παρακολούθησε τη δραστηριότητα των τελευταίων τριών Ποντίων στην Ρώμη και σε αρκετές διεθνείς αποστολικές διαδρομές και στην Ιταλία. Το 2017 είναι συντονιστής των Κοινωνικών ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας. Στις 31 Δεκεμβρίου 2018 διορίστηκε προσωρινός διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας. Δίδαξε τη δημοσιογραφία στο Istituto Massimo dei Gesuiti στη Ρώμη και στις θεωρίες και τεχνικές της δημοσιογραφίας στο πανεπιστημιακό πανεπιστήμιο του Lateran. Έχει γράψει αρκετά άρθρα και δοκίμια για την εκκλησιαστική επικοινωνία, και συγκεκριμένα τον τόμο "Ο Δεκαλογος του Καλού Communicator σύμφωνα με τον Πάπα Φράνσις", που δημοσιεύθηκε το 2016 με πρόλογος του Cardinal Luis Antonio Tagle.

Ο Sergio Centofanti, γεννημένος στη Νάπολη, 59 ετών, είναι παντρεμένος, έχει τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Αποφοίτησε στη Λογοτεχνία του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης το 1986. Είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1989. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και συνεργάστηκε με διάφορες εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Avvenire, η Famiglia Cristiana, η La Discussione, οι Λαοί και η Αποστολή. Εντάχθηκε στο ραδιόφωνο του Βατικανού το 1986. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 χρόνων δούλεψε στις 8.00 το Διεθνές Radial News, καθιστώντας τον αντιπρόεδρο υπεύθυνο. Το 1996 ήταν υπεύθυνος για την Radiogiornale della Sera και το 2003 ήταν υπεύθυνος για την Radiogiornale στις 2.00 μ.μ., με ειδίκευση στην παρακολούθηση των Ποντιφικών, Βατικανών και εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων. Ακολούθησε τους Ποντίφικες Άγιο Ιωάννη Παύλο Β, τον Βενέδικτο XVI και τον Φραγκίσκο σε διάφορα ιταλικά και διεθνή ταξίδια. Το 2017 κλήθηκε να συμμετάσχει στο εκδοτικό κέντρο πολυμέσων, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των διαφόρων γλωσσικών μονάδων του ραδιοερασιτεχνισμού Βατικανό-Βατικανό.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου