Ο Λευκός Οίκος σε προσευχή, ένα δυνατό παράδειγμα

Ο Λευκός Οίκος σε προσευχή, ένα δυνατό παράδειγμα

Στη φωτογραφία φαίνεται ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence και η ομάδα του να προσεύχεται στον Λευκό Οίκο ενάντια στο Κορονοϊό (web source)
Ο σκοπός της προσευχής είναι να προστατευθεί ο πληθυσμός από την επιδημία του Κορονοϊού. Μια υποδειγματική χειρονομία που πολλοί θα πρέπει να έχουν ως σημείο αναφοράς.
Είναι πολλοί οι σκεπτόμενοι που έχουν σκανδαλιστεί από αυτή τη φωτογραφία, που κάνει το γύρο στα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης. Πολλοί θα έπρεπε να πάρουν ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence μαζί με την ομάδα του συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν ώστε να ζητήσουν προστασία για τον αμερικανικό λαό από τον κίνδυνο του Κορονοϊού, ο οποίος εξακολουθεί να πανικοβάλει πολλά έθνη στον πλανήτη.

Ποιος είναι ο Mike Pence
«Είμαι ένας χριστιανός, ένας συντηρητικός και ένας δημοκράτης. Με αυτή τη σειρά». Έτσι ο αντιπρόεδρος Mike Pence περιέγραψε τον εαυτό του στο κοινό και τα μέσα ενημέρωσης κατά την περίοδο που προηγήθηκε της εκλογής του Προέδρου της Αμερικής Donald Trump. Εξήντα ετών, γεννημένος στην Ιντιάνα, παντρεύτηκε την Karen και πατέρας τριών παιδιώνi, ο Pence παρουσίαζε πάντα τον εαυτό του ως τον αριθμό δυο του Μεγάλου Παλαιού Κόμματος, ένα μέτριο πρόσωπο που συχνά όμως είναι σημείο εξισορρόπησης των σκληρών και ριζοσπαστικών τόνων του Προέδρου Trump.

Η προσευχή έναντι στο Κορονοϊό
Οι σκηνές στις οποίες, κατά τα τελευταία δυο χρόνια, έχουν απεικονιστεί αρκετά μέλη της τρέχουσας Αμερικάνικης διοίκησης ενώ ήταν ενωμένα σε προσευχή, εντός των τειχών του Λευκού, είναι πολλές. Αυτή όμως, σήμερα, φαίνεται να στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.
Ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν σε περιοχές που ο πειρασμός είναι εκείνος του κλεισίματος των εκκλησιών και των τόπων λατρείας για να φτάσουν με ασφάλεια στο σπίτι τους αλλά με την αδυναμία να ζήσουν πλήρως την πίστη τους, για παράδειγμα συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία. Για παράδειγμα η προσευχή, ξαφνικά, δεν είναι απαραίτητη για κάθε χριστιανό.

Η διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα
Έτσι κατακτά μια δύναμη η φωτογραφία που διαδόθηκε αυτές τις ώρες στο Facebook από την ακτιβίστρια Elizabeth Johnston, η οποία στη σελίδα της “Activist mommy” (Ακτιβίστρια μητέρα) περιγράφει τον εαυτό της ως «ένα από του κύριους πολιτιστικούς ακτιβιστές σε σημαντικά θέματα για τις οικογένειες και ανθρώπους πίστης». Στους τίτλους της εικόνας, η αμερικανίδα ακτιβίστρια γράφει: «Ο αντιπρόεδρος Pence προσεύχεται με την ομάδα του για τον Κορονοϊό Επικαλούμαστε τη βοήθεια του Θεού. Ας είμαστε ενωμένοι στην προσευχή».

Ο Trump σε προσευχή στο Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο (sourceweb)
Μια χειρονομία πίστης που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη, αλλά αντίθετα μας ωθεί να μην χάσουμε στιγμές κρίσης και δυσκολιών, όπως αυτή του Κορονοϊού, για να παραμείνουμε όλο και πιο ενωμένοι στην προσευχή και στον αγώνα ενάντια στο κακό.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου