Ο κορονοϊός δεν έχει ελπίδα
Ο Κορονοϊός δεν έχει καμιά ελπίδα έναντι της ισχυρής συμβολής της επιστήμης. Αυτό υποστηρίζει ο καθηγητής Guido Silvestri, γιατρός και επιστημονικός αναλυτής.
Η προσφυγή στη γνώμη των ειδικών αποτελεί για μας πηγή γνώσης, αλλά και ελπίδας. Το μήνυμα που ο καθηγητής Guido Silvestri θέλησε να λανσάρει τις τελευταίες ώρες αποτελεί καλό οιωνό αναφορικά με την σκληρή μάχη που οι επιστημονικές γνώσεις δίνουν έναντι του διαβόητου Κορονοϊού. Ο Guido Silvestri μπορεί να θεωρηθεί αναφορικά με τα γεγονότα, ένας ειδικός του θέματος ο οποίος κατέχει τον ρόλο του γιατρού, του επιστήμονα και του επιστημονικού αναλυτή. Τα λόγια του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Ατλάντα, τα οποία μετέδωσε το tvsette.net, μιλούν για τον CoVid-19 ως ένα εχθρό «που δεν έχει ελπίδα».
Κορονοϊός: η πρόοδος της επιστήμης
Στη σύντομη, αλλά συνοπτική θέση του, ο καθηγητής Silvestri διευκρινίζει τη σημαντική πρόοδο που καταγράφει ολόκληρος ο επιστημονικός τομέας στη μάχη με τον Κορονοϊό. Πρώτα απ’ όλα, όπως αναφέρει το tvsette.net, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των ιολογικών και ορολογικών τεστ για τον προσδιορισμό της παρουσίας του ιού. Στη συνέχεια υπάρχει ένα μεγάλο και συνεχές έργο πειραματισμού με νέα φάρμακα, καθώς με εμβόλια, μερικά από τα οποία έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πειραματόζωα.
Οι δεξιότητες των μυημένων επί του έργου
Στη θέση του καθηγητή Guido Silvestri στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε ένα θέμα το οποίο ίσως δεν έχει επισημανθεί πολύ. Εάν είναι αλήθεια ότι η επιστήμη κάνει σπουδαία βήματα στον αγώνα κατά του CoVid-19, είναι επίσης αλήθεια ότι η βελτίωση της κατάστασης οφείλεται και, στην αξιοσημείωτη ποιοτική βελτίωση των δεξιοτήτων των ιατρών, των νοσοκόμων και όλων όσων εργάζονται επ’ αυτού, οι οποίοι μαθαίνουν όλο και περισσότερο «να γνωρίζουν» τον εχθρό. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο καθηγητής μιλά για έναν «ιό χωρίς ελπίδα».
Ο Κορονοϊός και το πρόσφατο παρελθόν
Ο καθηγητής Silvestri έχει αγωνιστεί σε μάχες τέτοιου τύπου. Πράγματι, από την σύντομη θέση του, δεν απολείπουν αναφορές από το παρελθόν. Όσο αφορά στο πρόσφατο παρελθόν, ο ειδικός αναφέρθηκε στον HIV, έναν εχθρό τον οποίο χαρακτήρισε «υπερβολικά ύπουλο» ο οποίος οδήγησε στον θάνατο πάνω από 35 εκατομμύρια άτομα και για τον οποίο δεν υπάρχει ακόμη οριστική θεραπεία, ή κάποιο εμβόλιο. Αντ’ αυτού, αυτός κατά του οποίου αγωνιζόμαστε σήμερα, είναι ένας ιός, όπως διαβάζουμε από την πηγή, ανίκανος να κρυφτεί και όχι πολύ ικανός για μετάλλαξη, έτσι ώστε, η δυνατότητα να τον μελετήσουμε και να τον γνωρίσουμε να γίνεται πιο συγκεκριμένη.
Μια βουτιά στην ιστορία
Ο καθηγητής έκλεισε τη θέση του με μια ενδιαφέρουσα αναφορά στις επιδημίες της ιστορίας, επικεντρώνοντας τη σκέψη του στη σαφή διαφορά τους με την σημερινή. Η μεγάλη διαφορά με την πανώλη στα μέσα του 14ου αιώνα ή με εκείνη που αποκαλείται «του Manzoni», ακόμη και με την Ισπανική Γρίπη στις αρχές του 20ου αιώνα, είναι η ισχυρή παρουσία και η πολύτιμη συμβολή της επιστήμης.
Μετάφραση:ρφ